De Duomo in Florence bezoeken? Hier moet je aan denken!

De Duomo in Florence bezoeken? Hier moet je aan denken!

De Duomo di Firenze, ook bekend als de Cattedrale di Santa Maria del Fiore, is het meest iconische monument van Florence en een van de belangrijkste voorbeelden van de Italiaanse gotische architectuur. Het interieur en exterieur van de Kathedrale von Florenz zijn beide indrukwekkend en bieden veel te zien voor bezoekers. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in de Duomo.

De Koepel van Brunelleschi 

De koepel van de Duomo is het meest opvallende kenmerk van de kathedraal. Het werd ontworpen door Filippo Brunelleschi in de 15e eeuw en is nog steeds de grootste koepel van baksteen en mortel ter wereld. Bezoekers kunnen de koepel beklimmen om een adembenemend uitzicht te krijgen over de stad Florence. De fresco's die de koepel sieren, zijn ook de moeite waard om te bekijken.

Het Interieur van de Duomo

Het interieur van de Duomo Florence is versierd met prachtige kunstwerken en beeldhouwwerken. Een van de hoogtepunten is het renaissancistische altaarstuk van de Assumptie van de Maagd Maria, dat werd geschilderd door Paolo Uccello in de 15e eeuw. Er zijn ook veel fresco's te zien, waaronder een van de grootste fresco's ter wereld, het Laatste Oordeel, dat zich op de koepel van de kathedraal bevindt. 

De Doopkapel (Baptisterium)

De Doopkapel is een ronde kapel die naast de kathedraal staat en wordt beschouwd als een van de oudste gebouwen van Florence. Het interieur van de kapel is versierd met moza├»eken en beeldhouwwerken en het centrale kunstwerk is de bronzen deuren, die bekend staan als de Poorten van het Paradijs. Deze deuren zijn het werk van Lorenzo Ghiberti en werden beschouwd als een van de grootste kunstwerken van de renaissance. 

De Campanile 

De Campanile, ook wel bekend als de klokkentoren, staat naast de kathedraal en is een indrukwekkend gebouw op zich. Het werd ontworpen door Giotto in de 14e eeuw en biedt een prachtig uitzicht op de stad Florence. Bezoekers kunnen de toren beklimmen om te genieten van het panoramische uitzicht. 

Het Museum van de Duomo

Het museum van de Duomo biedt een schat aan informatie over de geschiedenis van de kathedraal en de stad Florence. Er zijn veel kunstwerken en artefacten te zien, waaronder de originele beeldhouwwerken van de Poorten van het Paradijs. Er is ook een collectie liturgische gewaden en liturgische voorwerpen te zien. Naast de bovengenoemde bezienswaardigheden, zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden in en rond de Duomo. Zo is er het Museo dell'Opera del Duomo, dat zich bevindt in een gebouw naast de kathedraal en een collectie kunstwerken herbergt.