Tips voor het inrichten van de overloop

Tips voor het inrichten van de overloop

Heb je net een nieuwe woning gekocht of ben je van plan om binnenkort te verhuizen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de overloop, zowel boven als beneden. Een overloop of gang is vaak niet zo groot. Toch is het voor veel mensen een introductie in jouw woning. Hoe kun je jouw overloop mooier maken? In dit artikel lees je de beste tips.

Ruimtelijkheid in de gang

De overloop is geen grote ruimte, maar je kunt deze ruimte wel groter laten lijken. Dit kun je doen door bepaalde kleuren te vermijden en meer licht binnen te laten. Zorg dat de kamer zo ruimtelijk mogelijk overkomt. Verf de muren in een lichte kleur. Is er geen raam in de gang? Dan kun je ook een grote wandspiegel plaatsen. Hierdoor krijg je de impressie dat de ruimte groter is.

Een opgeruimde overloop

Voordat je begint na te denken over decoratie, moet je zorgen dat de gang er netjes uitziet. Ook dit zorgt ervoor dat de ruimte wat groter lijkt en minder chaotisch overkomt. Maak bijvoorbeeld een mooi schoenenbankje, waar mensen hun schoenen in kunnen zetten als ze binnenkomen. Zo heb je niet overal losse schoenen liggen.

Veel mensen hebben op de overloop boven een wasmachine en / of droger staan. Deze kun je zetten in een stijlvolle wasmachine kast. Deze kast kun je meteen gebruiken voor opslag, omdat er vaak nog extra lades en deurtjes in zitten. Een wasmachine kast van wasombouw is mooi om tegen een wand aan te zetten en ook nog eens erg praktisch.

Decoratie

Tenslotte kun je de gang nog wat gaan aankleden met accessoires. In de gang heb je meestal niet zoveel meubels staan, hooguit een kapstok en schoenenbankje of -mand. Dit geeft je de kans om creatief te zijn met accessoires. Hang bijvoorbeeld een mooie spiegel aan de muur, plaats kaarsjes op het schoenenbankje of zet een vaasje neer. Aan de muren kun je ook leuke foto's, posters of schilderijen ophangen. Bedenk wel dat je niet te veel wilt hangen in de gang, want dan overvalt het je als je binnenkomt. De overloop oogt dan weer minder ruimtelijk, omdat deze erg druk is.