De beste tips voor beginnend ZZP’ers

De beste tips voor beginnend ZZP’ers

Ben jij van plan om te gaan werken als ZZP’er of ben je net voor jezelf begonnen? Het goed opzetten van je bedrijf is cruciaal voor het behalen van succes. De eerste maanden kunnen erg bepalend zijn voor hoe jouw bedrijf eruit komt te zien. Waar moet je goed op letten als je begint als ZZP’er? Wat zijn veel voorkomende valkuilen en wat is juist wel slim om te doen? Hieronder hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Identiteit en stijl

Ten eerste is het belangrijk om goed na te denken over wat je precies wilt met je bedrijf. Welke diensten wil je wel en niet verrichten? Waar ligt je focus? Je moet goed nagaan of je visie haalbaar is en of het op lange termijn gaat werken. Zodra je precies weet wat je plan is en wat je wil bereiken, kun je deze eigen identiteit uitdrukken in je stijl. Zorg dat je een mooi logo hebt met een goed werkende website. Deze kun je allebei gebruiken bij het maken van facturen, offertes en e-mails. Je kunt ook een mooie handtekening maken voor de e-mails die je verstuurt. Op deze manier zorg je ervoor dat je erg professioneel overkomt en indruk maakt op je klanten.

Bouw een netwerk op

Als ZZP’er is het belangrijk om vaak het contact aan te gaan met mensen. Overal kun je nieuwe klanten vinden en ontmoeten. Zorg dat je langzaam een eigen netwerk gaat opbouwen, met mensen waarmee je kunt samenwerken. Dit zorgt uiteindelijk ook voor goede mond-tot-mond reclame, dus je kunt er indirect ook weer door groeien.

Administratie

Als beginnend ZZP’er lijkt het misschien een goed idee om het eerste jaar zelf je administratie te regelen. Dit is vaak echter niet het geval. Het regelen van de administratie is niet makkelijk en er komt veel bij kijken. Een boekhouder regelen kan erg handig zijn en hoeft niet heel duur te zijn. Woon jij in het midden van het land? Dan kun je bijvoorbeeld goed terecht bij Admiprofs in Utrecht. Je weet zo zeker dat alles netjes op orde is en hoeft niet te stressen. Ook kun je handige tips krijgen bij de keuzes die je moet maken. Jij kunt je zelf dan volledig focussen op het opbouwen en groeien van je eigen diensten.