Website nodig?

Website nodig?

Heb je een bedrijf waar je een nieuwe website voor nodig hebt? Heb je een website, maar vind je dat deze niet goed genoeg meer aansluit op je bedrijf? Of moet je nog starten met je onderneming en vind je het belangrijk dat je website meteen in de lucht is, als je gaat beginnen? Als je een website nodig hebt voor je bedrijf is het verstandig om over een aantal zaken goed na te denken. Welke zaken dit dan zijn? Dat kun je hieronder lezen!

Doel

Het eerste wat je moet doen als je een website nodig hebt, is jezelf afvragen wat je doel eigenlijk is. Wil je met je website vooral je klanten informeren? Of is je doel dat je meteen producten wilt verkopen via je website? Denk hierbij aan het integreren van een webshop. Misschien heb je wel een ander doel voor ogen met je website, bijvoorbeeld omdat je een platform wilt zijn om discussies te voeren over maatschappelijke ontwerpen.

Doelgroep

Naast dit doel is het belangrijk om te formuleren wat eigenlijk je doelgroep is die je wilt bereiken met je website. Zijn dit gepensioneerden? Miljonairs? Jongeren? Als je scherp voor ogen hebt wat je doelgroep is, kun je hier ook scherpe keuzes in maken als het gaat om je website. Welke kleuren passen er bij jouw doelgroep? Hoe wil deze doelgroep aangesproken worden?

Structuur en content

Een simpele structuur wordt door veel bezoekers op prijs gesteld. Verplaats jezelf in de doelgroep en bedenk waar zij naar op zoek zijn. Zorg ervoor dat zij dit snel en eenvoudig kunnen vinden op je website. Zijn ze dol op aanbiedingen? Zet die dan op de voorpagina! Zorg er ook voor dat er kwalitatief goede content op je website te vinden is die actueel en relevant is.

Kies voor een professional

Zelf een website in elkaar knutselen lijkt verleidelijk, maar op de langere termijn is dit vaak geen goed idee. Zelf knutselen betekent in de praktijk beginnersfouten maken, die vermeden kunnen worden. Met een verkeerde website trek je de verkeerde mensen en haal je uiteindelijk je doel niet. Als je kiest voor een professioneel bedrijf om je website te laten bouwen, bouw je gezamenlijk een website op, die ervoor zorgt dat jij jouw doel gaat halen. Een website laten maken, zorgt ervoor dat de juiste doelgroep wordt bereikt, de structuur en content klopt en dat de website ook nog eens technisch goed in elkaar steekt. Kies jij ook voor een professional?