Afvallen in 2021, hoe gaat je dat lukken?

Afvallen in 2021, hoe gaat je dat lukken?

Goede voornemens maken is niet zo moeilijk. Je belooft jezelf met een glas champagne in je hand om af te gaan vallen in het nieuwe jaar. Toch lukt het maar heel weinig mensen om hun goede voornemens echt waar te maken. 2021 wordt het jaar waarin het jou wel gaat lukken om af te vallen. Hoe? Je leest het hier!

Afvallen zonder dieet

Een dieet zorgt ervoor dat je anders gaat leven dan je gewend bent. Dat vergt discipline, een ander inkoopgedrag en het verstoort ook nog eens je dagelijks ritme. Dit hou je een aantal weken vol, misschien een maand, maar daarna zul je zien dat je snel weer terugvalt in oude gewoontes. Juist als je jouw voedingsvoorkeuren kunt blijven handhaven, ga je pas echt afvallen. Door deze voorkeuren juist te vergroten, zul je merken dat je helemaal geen trek meer hebt in iets ongezonds. Afvallen zonder dieet is dus mogelijk!

Breng variatie aan

De reden waarom veel mensen overgewicht hebben, is omdat ze veel eenzijdig voedsel eten. Ben je dol op pasta’s? De kans is groot dat je deze dan ook veel eet. Doordat je het vaak eet, weet je waarschijnlijk ook precies waar je dit het beste kan kopen en hoe je het klaar kunt maken. Verleidelijke redenen om hiermee door te gaan dus. Schrijf op wat je lekker vindt, en ga vervolgens met deze gerechten variëren. Je zult merken dat je hierdoor nog steeds eet wat je lekker vindt, maar wel af gaat vallen doordat je meer afwisseling hebt in je eetpatroon. Variatie kun je ook aanbrengen in je bewegingspatroon. Ga eens een wandeling maken in de vroege morgen of pak eens de fiets naar de supermarkt. Je zult merken dat ook dit een positieve invloed heeft op je gewicht.

Plan op maat

Afvallen is maatwerk. Ieder mens heeft andere voorkeuren, andere gewoonten en andere kenmerken. Laat je goed adviseren op basis van jouw unieke eigenschappen. Een plan op maat zorgt ervoor dat jij gaat afvallen. Begeleiding zorgt er ook voor dat je een stok achter de deur hebt, wat je zal motiveren om door te gaan. Afvallen in 2021, het gaat jou lukken!