Goed slapen, hoe doe je dat?

Goed slapen, hoe doe je dat?

Een goede nachtrust is van groot belang om goed te functioneren. Als je tekort uren slaapt, gaat dit ten koste van je humeur, productiviteit en je welbevinden. Als je niet goed de slaap kunt vatten, is het wel belangrijk om hier op korte termijn iets aan te doen. Doe je dat niet, dan kan dit namelijk op lange termijn voor serieuze problemen zorgen, denk hierbij aan gezondheidsproblemen en disfunctioneren in je werk. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je beter gaat slapen? Je leest het hieronder!

Goed matras

De basis voor een goede nachtrust is een goed matras. Als je lichaam niet goed ondersteund wordt tijdens het slapen, zal dit leiden tot fysieke klachten. Denk hierbij aan rugpijn of pijn in je gewrichten. Daarnaast zal je lichaam ook tijdens het slapen niet echt goed uitrusten als deze niet goed wordt ondersteund. Een X Emma matras is hierbij aan te raden als je wilt gaan voor zekerheid. Dit matras scoort hoog op het gebied van ondersteuning en gaat bovendien ook nog eens lang mee. Maak een keuze uit de top 5 Emma Matrassen en kies voor een goede nachtrust. Met een Emma matras haal je niet alleen een matras in huis waardoor je beter gaat slapen, doordat deze heel lang meegaat, is het ook nog eens een prima investering!

Vast ritueel voor het slapen

Wen je lichaam een vast ritueel aan, hiermee weet het wanneer het tijd wordt om over te gaan tot de slaapmodus. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een half uur voor het slapen warme melk te drinken of kalmerende thee. Ook kun je een boek lezen, vlak voordat je naar bed gaat. Je lichaam zal dit ritueel herkennen en overschakelen in een andere modus. Je zult merken dat je hierdoor sneller in slaap zult vallen en beter uit zult rusten in de nacht.

Voeding is bepalend voor nachtrust

Drink je graag koffie laat op de avond? Vind je het heerlijk om vlak voordat je naar bed gaat nog een wijntje te drinken? Hou je wel van wat snacks later op de avond? Zowel koffie, een wijntje als die lekkere snacks zorgen echter wel voor een slechte nachtrust. Je lichaam wordt er namelijk onrustig van, deze voeding moet nog verwerkt worden, wat energie kost. Hierdoor is je lichaam dus eigenlijk nog veel te actief om in de ruststand te gaan. Vermijdt koffie, alcohol en vet eten, vlak voordat je naar bed gaat. Hierdoor zul je veel beter slapen. Geniet straks van die heerlijke nachtrust!