3 leuke ideeën voor een weekend met de kinderen

3 leuke ideeën voor een weekend met de kinderen

Een lange zaterdag of zondag thuiszitten met de kinderen kan leuk zijn, maar soms ook erg vermoeiend. Door slecht weer, verkoudheid of om andere redenen, is het soms fijn om een hele dag thuis te blijven. Het kan dan alleen moeilijk zijn om de kinderen urenlang te vermaken. Zorg daarom dat je een paar leuke activiteiten achter de hand hebt, om dit soort dagen te kunnen vullen. In dit artikel bespreken wij drie leuke manieren om je als familie te vermaken tijdens het weekend.

Creatieve activiteiten

Kinderen vinden het altijd fijn om creatief te kunnen zijn. Verzin daarom een leuke opdracht, of verzin een leuk knutselproject. Maak iets moois van papier maché of klei, of bedenk leuke tekenopdrachten. Je kunt hier ook een spel van maken, namelijk Pictionary. Een creatief project hoeft niet altijd in één dag klaar te zijn. Je kunt ook iets bedenken voor op de lange termijn. Maak iets leuks voor in de tuin, of maak iets moois voor op de kamer van de kinderen. Je kunt ook oefenen met een creatieve hobby, zoals piano spelen of schilderen. Hier kunnen de kinderen ook op lange termijn plezier aan beleven.

Bakken en koken

Eén van de meest populaire activiteiten voor een dagje thuis met kinderen? Dat is natuurlijk bakken en koken. Dit is altijd erg leuk, omdat jullie aan het einde van de dag ook een beloning hebben om van te genieten. Haal een lekkere taartmix en ga met de kinderen zelf taart maken. Koekjes bakken is ook niet moeilijk. Je kunt ook een heel ander, uniek recept uitkiezen voor het avondeten. De tijd vliegt voorbij als jullie druk bezig zijn met het maken van een heerlijk recept of snoepgoed.

Themadag organiseren

In plaats van alleen te denken aan de activiteiten zelf, kun je ook denken aan een bepaald thema. Kies een bepaald onderwerp of een land en bedenk hierbij leuke dingen om te doen. Bijvoorbeeld een dag in het teken van Italië, waarbij jullie een leuke film uitkiezen en zelf pizza gaan maken. Je kunt ook leuke een puzzel- en spelletjesdag organiseren. Wees creatief en kies een onderwerp waar de kinderen interesse in hebben.