De mooiste bezienswaardigheden van Rhodos

De mooiste bezienswaardigheden van Rhodos

Rhodos is een schitterende Griekse eiland dat vele bezienswaardigheden te bieden heeft. Zo vind je er prachtige stranden, maar ook indrukwekkende historische monumenten. In dit artikel zetten we de tien mooiste bezienswaardigheden van Rhodos voor je op een rijtje!

Akropolis

De Akropolis van Rhodos is een indrukwekkende archeologische vindplaats. Deze vervult een belangrijke rol in de geschiedenis van Rhodos en is dan ook zeker het bezoeken waard!

Het kasteel van Rhodos stad

Het kasteel van Rhodos, gelegen op de hoogste bergtop van het eiland, biedt je een prachtig uitzicht over de omgeving. Het kasteel is al meer dan 700 jaar oud en herbergt vele historische objecten.

Het centrum van Rhodos stad

Rhodos-stad is één groot openluchtmuseum. Bezoek de straten en pleinen, geniet van het uitzicht op zee of bewonder de vele historische gebouwen. Rhodos-stad is absoluut een mustsee tijdens je verblijf op Rhodos!

De tempel van Apollo

De tempel van Apollo is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op Rhodos. Deze tempel dateert uit de vierde eeuw voor Christus en is dan ook zeker een bezoek waard!

De haven van Rhodos

De haven van Rhodos is één van de drukst bevaren havens ter wereld. Je kunt hier genieten van het prachtige uitzicht op zee of een drankje drinken in één van de vele gezellige cafés en restaurants.

Faliraki

Faliraki is één van de meest populaire badplaatsen op Rhodos. Hier vind je prachtige stranden, gezellige bars en restaurants en tal van activiteiten voor jong en oud.

De thermale bronnen van Kallithea

De thermale bronnen van Kallithea zijn een ware aanrader! Deze hete bronnen worden al sinds de Oudheid gebruikt voor therapeutische doeleinden.

Theologos

Theologos is een klein dorpje in het noordwesten van Rhodos dat bekend staat om zijn prachtige stranden. Geniet hier van een heerlijke dag in de zon of bewonder de schitterende omgeving.

De kust van Afantou

De kust van Afantou is één groot paradijs voor watersporters. Je vindt hier talloze surf- en zeilmogelijkheden, maar ook prachtige stranden waar je heerlijk kunt relaxen.

Dinosauruspark Petaloudes

In Dinosauruspark Petaloudes vind je meer dan 700 replica's van dinosaurussen! Het park is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen is het een bezoek waard.

De stranden van Rhodos

Last but not least: de schitterende stranden van Rhodos! Geniet hier van een dagje zonnen of doe een duik in de helderblauwe zee. Het kan allemaal op Rhodos!

Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid op Rhodos? Laat het ons weten in een reactie! Dit artikel is geïnspireerd door de bezienswaardigheden op de website van Rhodosgids.nl