Wat zijn de populairste vakanties in Griekenland?

Wat zijn de populairste vakanties in Griekenland?

Griekenland staat bekend om zijn prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en heerlijke keuken. Ook de Griekse cultuur is erg fijn, met een vriendelijke en gastvrije bevolking. Niet zo gek dus dat Griekenland één van de meest populaire vakantiebestemmingen is onder Europeanen. Maar wat voor vakanties kun je allemaal boeken in Griekenland? Er zijn namelijk veel verschillende mogelijkheden. Er zijn vakanties waar je lekker kunt uitrusten, maar ook avontuurlijke en culturele vakanties die je kunt boeken. Hieronder lees je een aantal voorbeelden van leuke vakanties in Griekenland.

Zonvakanties en de Griekse eilanden

Griekenland staat vooral bekend om de heerlijke zonvakanties die je er kunt boeken. Vooral de Griekse eilanden zijn hiervoor geschikt, met prachtige stranden, heerlijke eten en goede hotels. Eilanden zoals Corfu, Zakynthos en Rhodos zijn enorm populair, maar ook de kleinere eilanden kunnen erg leuk zijn. Zoek je een vakantie met zon, zee en strand? Dan is een zonvakantie ideaal.

All-inclusive reizen

Mensen boeken ook vaak een all inclusive Griekenland. Hierbij kun je onbeperkt eten en drinken, met veel leuke activiteiten bij het hotel of resort zelf. Alles zit dus bij je accommodatie inbegrepen, maar je hebt hierdoor wel wat minder vrijheid tijdens je vakantie. Een all inclusive reis is ideaal als je even lekker wilt uitrusten zonder dat je veel hoeft te regelen. All inclusives worden de laatste tijd erg veel geboekt. Zo is een all inclusive vakantie Rhodos momenteel erg populair.

Stedentrips en rondreizen

Wil je tijdens je vakantie juist veel zien en doen? Dan kun je beter kiezen voor een stedentrip of een rondreis. Een stedentrip is ideaal als je een paar dagen tot anderhalve week weg wilt zijn. Je boekt dan een hotel of een appartement in een grote stad zoals Athene of Thessaloníki. Je kunt zo op je gemak de stad verkennen, musea bezoeken en alle bezienswaardigheden bekijken.

Ben je op zoek naar een langere vakantie, waarbij je niet in één plaats blijft? Dan is een rondreis de perfecte keuze. Je reist dan door een groter gebied, waarbij je verblijft in verschillende hotels. Je kunt zo rondtrekken door het land en meer zien van de cultuur en de geschiedenis. Je kunt zo genieten van een avontuurlijke vakantie.