Zoveel mogelijk geld besparen op jouw telefoon en abonnementskosten

Zoveel mogelijk geld besparen op jouw telefoon en abonnementskosten

Ben jij geen grote fan van mobiele telefoons? Als je jouw smartphone voornamelijk gebruikt om te bellen en Whatsappen, is er natuurlijk geen reden om hier iedere keer veel geld aan uit te geven. Gebruik je jouw telefoon alleen voor simpele taken, dan is het ook niet nodig om het nieuwste model van de duurste merken in huis te hebben.

Wil je geld besparen en zo min mogelijk geld uitgeven aan je toestel en telefoonabonnement? Hier lees je de beste tips om dit te doen.

Budget smartphones

Waar je het meest op kunt besparen als het gaat om telefoons, is natuurlijk de mobiele telefoon zelf. De nieuwste smartphones zijn tegenwoordig erg duur, soms zelfs rond de 1000 euro. Je krijgt dan de beste camera, een enorme opslag en allemaal extra functies die de gemiddelde gebruiker nooit zal gebruiken. Kijk daarom eens naar één van de goedkopere modellen. Deze toestellen krijgen altijd minder aandacht in de media en op internet, maar werken ook prima. Ook grote merken zoals Samsung, Huawei en Apple hebben budgettelefoons, voor lagere prijzen. Er zijn ook veel kleinere merken, zoals Motorola, die zich focussen op het produceren van simpelere mobiele telefoons, die veel goedkoper zijn.

Tweedehands telefoon

Als je jouw telefoon heel weinig gebruikt, kun je zelfs kijken voor een tweedehands telefoon. Veel mensen kopen tegenwoordig de nieuwste modellen, terwijl hun oude telefoon nog prima werkt. Je kunt daarom ook eens online kijken of je een oud toestel kunt kopen. Hiernaast kun je online Sim Only vergelijken, om ook nog eens het goedkoopste abonnement hierbij te krijgen. Het voordeel van een los toestel zonder abonnement, is dat je deze nog jaren kunt blijven gebruiken. Je hoeft zo niet snel te kijken voor een nieuwe telefoon, waardoor je veel geld kunt besparen.

Abonnementen

Liever een telefoon kopen met een abonnement erbij? Dan ben je meestal wat meer geld kwijt, maar dit werkt wel erg gemakkelijk. Als je toch weinig wilt uitgeven, kun je kiezen voor een goedkoper model. Bij het uitgekozen toestel kun je telefoon abonnementen vergelijken, zodat je de provider kiest met de goedkoopste aanbieding. Let hierbij wel op: er zijn namelijk abonnementen van één of meerdere jaren. Wil je minder betalen? Dan kun je beter kiezen voor een langer contract, zodat je niet snel een nieuw abonnement en model hoeft uit te kiezen.