Welke trampoline kiezen?

Welke trampoline kiezen?

Heb je besloten om voor een trampoline te gaan? Dat is een hele verstandige keuze, want een trampoline biedt heel veel voordelen. Voor kinderen is het ideaal, omdat ze hierdoor veel buiten zullen spelen, het goed is voor hun motoriek en ook nog eens voor hun sociale leven. Maar ook voor volwassenen heeft een trampoline veel te bieden, denk hierbij maar eens aan de vele gezondheidsvoordelen. Je kunt afvallen door regelmatig trampoline te springen, het verlaagt je stressniveau en bovendien is het heel goed voor je spieren en botten. Hoe trampoline kiezen, die het beste bij jou past? Dat is een logische vraag, wij hebben hieronder een aantal goede tips voor je, waarmee jij gegarandeerd gaat slagen voor jouw ideale trampoline!

De afmetingen

Hoe veel plek mag de trampoline maximaal innemen in je tuin of huis? Met hoeveel kinderen/volwassenen wil je dat er tegelijkertijd kan worden gesprongen? Dit zijn vragen die eerst beantwoord moeten worden, voordat je voor een bepaalde trampoline kunt gaan. Hou ook rekening met de groei van kinderen, als ze ouder worden, worden ze langer en zwaarder. Dit zorgt ervoor dat je een trampoline wel ‘op de groei’ moet kopen, het is zonde als je na een paar jaar alweer een nieuw aan moet schaffen natuurlijk.

Vierkant of rond

Ga je een trampoline aanschaffen voor jonge kinderen? Dan is een ronde trampoline aan te raden. Bij een ronde trampoline zijn de veren namelijk allemaal gelijk gespannen, bovendien veer je bij een deze variant, altijd weer terug naar het midden. Dit komt de veiligheid van jonge kinderen alleen maar ten goede. Het voordeel van een vierkante trampoline is, dat je hiermee hogere sprongen kunt maken. Wil jij gaan voor trampline trucks? Ga dan ook zeker voor een vierkante, zodat je krachtigere en hogere sprongen kunt maken. Deze variant is juist weer ideaal voor wat oudere kinderen en volwassenen. 

Ingraven of op poten

Als je kiest voor het ingraven van een trampoline, kies je voor zoveel mogelijk veiligheid. Kinderen kunnen er gemakkelijk op klimmen, bovendien vallen ze van een lagere hoogte, mocht er iets misgaan. Door te kiezen voor een veiligheidsnet, weet je zeker dat je kinderen er nooit naast vallen. Een veiligheidsnet is zeker aan te raden, als je een trampoline op poten gaat plaatsen. Voordeel van een trampoline op poten is wel dat je geen gat hoeft te graven, bovendien kun je de trampoline verplaatsen wanneer je maar wilt.