Welke pannen passen bij jou?

Welke pannen passen bij jou?

Krijg je een nieuwe keuken en wil je hiervoor nieuwe pannen kopen? Ga je studeren en heb je pannen nodig voor in je studentenkamer? Of ben je gewoon toe aan nieuwe pannen en wil je gaan voor designpannen, die ook nog eens passen bij jouw woonstijl? Wat de reden ook is dat je nieuwe pannen aan wilt schaffen, het is verstandig om vooraf na te denken, welke pannen er nu het beste bij jou passen. Hoe je hier achter kunt komen? Dat leggen we je hieronder uit!

Warmtebron

Niet iedere pan is geschikt voor iedere warmtebron. Kook je nu op gas? Of juist op een keramische kookplaat? Dan is het belangrijk om specifiek voor jouw warmtebron een pan te kopen. Bij de specificaties staat per pan vermeld op welke warmtebron je hiermee kunt koken.

Doel van de pannen

Kook je een paar keer in de week voor jezelf? Of heb je een gezin waarvoor je dagelijks kookt? Hou je ervan om regelmatig te koken voor vrienden, waarbij je meestal gaat voor minimaal vijf gangen? Het doel van je pannen is bepalend voor de kwaliteit die deze moet hebben. Als je intensief kookt, kies dan voor goede pannen waar je lang mee toe kunt. Kook je zelden omdat je bijna altijd buiten de deur eet? Dan zijn wat eenvoudigere pannen natuurlijk prima.

Woonstijl

Je woonstijl is ook bepalend voor de keuze van je pannen. Heb je gekozen voor een landelijke woonstijl, dan is het wel zo slim om pannen te kiezen zie hier bij aansluiten. In een landelijk ingerichte woning, staan bijvoorbeeld pannen met fraaie, natuurlijke handgrepen erg mooi. Heb je gekozen voor een romantische woonstijl? Dan zijn witte pannen met een romantisch tintje natuurlijk prachtig. Ben je meer van een strakke, moderne woonstijl? Ga dan voor kleuren zoals zwart of grijs en kies voor pannen zonder al teveel details. Welke pannen passen goed bij jouw woonstijl?

Details

Details zijn belangrijk bij pannen als het gaat om functionaliteit en schoonheid. Wil je graag kunnen zien wat er in je pan gebeurt, zonder dat je het deksel eraf hoeft te halen? Kies van voor een pan met een glazen deksel! Heb je grote handen en vind je het fijn om lekkere grote handgrepen te hebben bij het afgieten? Kies hier dan voor! Deze details zijn er niet alleen om functioneel te zijn, ze kunnen pannen ook juist een stuk mooier maken. Voor welke details ga jij?