Waterglas, waar kun je dat voor gebruiken?

Waterglas, waar kun je dat voor gebruiken?

We krijgen er steeds meer mee te maken; wateroverlast. Dit is als gevolg van bijvoorbeeld langdurige regenval, overstromende rivieren en een stijgend grondwaterpeil. Het laagste punt in onze huizen is hierbij het meest kwetsbare; de kelder. Heb je een kelder waarbij de kelderwanden niet waterdicht zijn, dan kan dit voor serieuze problemen gaan zorgen. Waterglas biedt hiervoor de oplossing. Door waterglas toe voegen aan bijvoorbeeld specie of klei, heb je een nieuw product, dat waterdicht is. Dit kun je vervolgens gebruiken om bijvoorbeeld je keldermuren mee waterdicht te maken. Hiermee voorkom je vervelende vochtproblemen in huis. Kies jij ook voor het gemak van waterglas?

Gebruik van waterglas

Waterglas is een vloeibaar middel, die je bijvoorbeeld door betonmortel of klei heen kunt mengen. Door waterglas toe te voegen, maak je eigenlijk een geheel nieuw product dat waterdicht is en die je meteen kunt gebruiken.  Je kunt vervolgens dit nieuwe product, verdund met water, gaan toepassen op de manier zoals jij dit voor ogen hebt. Denk hierbij aan het waterdicht maken van funderingen en vloeren. Ga wel zorgvuldig te werk met waterglas, het reageert bijvoorbeeld sterk met zuren. Pas ook erg op met het inademen van waterglas, ook voor de ogen kan het schadelijk zijn.

Waterglas is uitstekende investering

De verwachting is dat we de komende jaren nog meer last zullen krijgen van langdurige regenval, overstromende rivieren en een stijgend grondwaterpeil. Je zou ervoor kunnen kiezen om iedere lekkage afzonderlijk te gaan repareren. Dit gaat je in de toekomst veel tijd en geld kosten, terwijl je ook nog eens per geval veel uren moet maken om de lekkage te verhelpen. Bovendien kan het ook gebeuren dat je een keer op vakantie bent als er een lekkage optreedt. Als dat gebeurt, kan een lekkage echt grote gevolgen hebben. Denk hierbij aan vochtplekken in de muren, waar bijvoorbeeld weer schimmels uit kunnen ontstaan. Je kunt er ook voor kiezen om je kelder waterdicht te maken met waterglas. Hiermee kies je voor zekerheid, je hoeft dan nooit meer bang te zijn voor lekkages. Dit scheelt je enorm veel werk in de toekomst, het is beter voor de gezondheid en bovendien behoudt je huis ook nog eens zijn waarde omdat je geen last krijgt van blijvende gevolgen van waterschade. Een uitstekende investering dus!