Wat zijn de leukste excursies vanuit Venetië?

Wat zijn de leukste excursies vanuit Venetië?

Ga je binnenkort naar Venetië? Dat wordt heerlijk genieten in deze unieke wereldstad, die je absoluut een keer gezien moet hebben in je leven. Je kunt hier prachtige bezienswaardigheden vinden, varen door de indrukwekkende kanalen, maar Venetië is ook zeker de stad van de romantiek. Ga je samen met je geliefde naar Venetië? Grote kans dat dit de vakantie van jullie leven zal worden! Wist je trouwens dat je vanuit Venetië prachtige excursies kunt maken? Hieronder kun je twee leuke excursies vinden, die absoluut de moeite waard zijn! 

Chioggia

Vind je het fijn om na een paar dagen in een grote stad, even de rust op te zoeken? Dan is een bezoek aan het eiland Chioggia ideaal voor jou. Het is leuk om een excursie naar Chioggia op te nemen in je reisplanning naar Venetië, omdat het even iets heel anders is en je komt er bovendien ook nog eens lekker tot rust. Net als in Venetië vind je ook in Chioggia prachtige kanalen en bruggen, alleen is alles hier echter net iets minder hectisch en toeristisch. Bezienswaardigheden Chioggia? Die vind je hier in overvloed, zo kun je hier onder andere de oudste klok ter wereld vinden, deze hangt in de Heilige Andreas kerk. Het is ook heerlijk om hier gewoon even lekker rond te wandelen, in de steegjes en straatjes kun je genieten van het echte leven zoals ze dat hier in Chioggia kennen. Op het eiland kun je ook lekker shoppen en genieten van heerlijke visgerechten bij een leuk restaurantje aan het water. Deze excursie is zeker de moeite waard!

Burano

Burano bezoeken is een excursie die je echt op je lijstje moet zetten als je naar Venetië op vakantie gaat. De vaartocht er naartoe is al rustgevend. Ideaal als je net een paar drukke dagen Venetië hebt gehad, om op zee even lekker uit te waaien. Eenmaal aangekomen op het eiland Burano zullen je de prachtige, gekleurde huisjes meteen opvallen. Niet alleen deze huisjes maken dit eiland de moeite waard om te bezoeken, ook de leuke vissershaventjes zijn absoluut de moeite waard om naar toe te gaan. Je vindt er ook leuke winkeltjes waar je originele souvenirs kunt vinden!