Wat te doen in Rome?

Wat te doen in Rome?

Ga je binnenkort op vakantie naar Rome? Dat is een prima keuze; de hoofdstad van Italië staat namelijk bekend om zijn veelzijdigheid, waarbij je ook nog eens veel op loopafstand kunt bezichtigen. Ideaal als je veel wilt zien in een korte tijd, waarbij je niet nog eens vermogen kwijt bent aan een huurauto of taxi’s. In Rome vind je prachtige cultuur, historie, maar je kunt er ook heerlijk eten en drinken. Bezienswaardigheden zijn er ook meer dan genoeg in Rome, wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Colosseum

Als je echt de historie van Rome wilt leren kennen, moet je naar het Colosseum gaan. Hier ervaar je wat de oude Romeinen vroeger hebben meegemaakt. Hier werden gevechten gehouden op leven en dood, zowel tussen mensen als dieren. Het Colosseum is gebouwd in de eerste eeuw na Christus en was het grootste amfitheater uit het hele Romeinse Rijk. Niet voor niets is het gebouw opgenomen in de lijst met de zeven wereldwonderen.

Vaticaanstad

Wat te doen in Rome? In deze stad kun je met gemak dagenlang vertoeven. Breng zeker een bezoek aan Vaticaanstad als je in Rome bent. Deze ministaat is een uniek stukje land in de wereld, het telt maar een halve hectare en er wonen maar duizend inwoners. De paus is de bekendste inwoner van Vaticaanstad, hij is tevens de leider van deze staat. Binnen Vaticaanstad kun je prachtige gebouwen vinden zoals de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Je vindt hier ook schitterende musea met beroemde kunstwerken. Op zondag kun je hier overigens de zegen krijgen van de Paus, deze geeft hij dan vanuit zijn werkkamer aan de bezoekers. Leuk om mee te maken toch?

Goedkoop Rome bezoeken

Zorg ervoor dat je kunt beschikken over kortingskaarten als je naar Rome gaat. Kortingskaarten Rome zijn namelijk zeer interessant, het kan je namelijk veel geld schelen op je reis. Met deze kortingskaarten kun je rekenen op flinke korting bij bezienswaardigheden, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voordelig mee reizen met het openbaar vervoer. Bovendien hebben kortingskaarten als voordeel dat je niet in de rij hoeft te staan bij bezienswaardigheden. Er zijn verschillende kortingskaarten waar je uit kunt kiezen, welke bij jou past, hangt af van de lengte van je reis en welke bezienswaardigheden je wilt gaan bezoeken. Dat wordt goedkoop Rome bezoeken!