Deze week: Twee bijzondere plekken op deze wereld

Deze week: Twee bijzondere plekken op deze wereld

Twee mooie, maar ook zo verschillende plekken op onze aarde. Welke twee plekken zijn nu echt uniek? De een al zo bekend en de ander nog geheel onbekend.

Abu Dhabi, een totaal andere wereld

De Verenigde Arabische Emiraten zijn te vinden in het Midden-Oosten. Een land dat bestaat uit zeven emiraten. Abu Dhabi is een van die Emiraten. Ook is Abu Dhabi de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze hoofdstad heeft de laatste jaren een enorme groei meegemaakt. Er wonen naar schatting ongeveer 1 miljoen mensen in Abu Dhabi. Het opvallende hieraan is dat 80% niet van oorsprong uit Abu Dhabi komt. Denk aan bijvoorbeeld zakenmensen of toeristen die vertrokken zijn naar Abu Dhabi. Deze stad kenmerkt zich door de hoge gebouwen. Het ene gebouw is nog hoger dan het andere. Ook zien de meeste van deze gebouwen er luxe en extravagant uit. Deze luxe komt eigenlijk door een soort van strijd in het Midden-Oosten. Zowel Dubai als Abu Dhabi willen in de recordboeken komen met hun gebouwen. Hierdoor proberen de steden elkaar constant te overtreffen. Voor de toeristen is er in ieder geval meer dan genoeg te zien. In deze stad valt er enorm veel te beleven. Abu Dhabi ligt op ongeveer een uur rijden van Dubai ook deze stad is enorm mooi om te bezoeken. Wanneer je meer wil weten over deze prachtige stad kijk dan een op Abudhabi.nl voor nog meer informatie over deze geweldige plek!

Bestemmingen in Puglia

Een van de mooiste en ook meteen armste regio's van Italië is toch wel Puglia. Doordat de regio zolang arm was is het lang onontdekt gebleven. Iets wat erg jammer is want het is hier prachtig. Puglia is onder de Nederlanders momenteel het nieuwe Toscane. Er zijn ook enorm veel mooie steden in Puglia. Bezoek bijvoorbeeld eens het stadje Alberobello. Deze plaats staat bekend om zijn mooie en vooral bijzondere huisje die je nergens anders ter wereld kan vinden. Wanneer je op zoek gaat naar een stad die iets sprookjesachtigs heeft, kijk dan eens naar Locorotondo. Deze plek is waarschijnlijk ook nog eens de mooist romantische plek in Puglia. Hier kan je ook nog eens heerlijk eten! Gallipoli is ook zo een mooie stad. Het bijzondere aan de aan zee liggende stad is dat deze van oorsprong Grieks is. Gallipolo bestaat uit twee delen. Namelijk een nieuw en een historisch oud centrum. Breng wanneer je hier bent, ook eens een bezoekje aan de haven van Gallipoli. Hier zijn de vriendelijke vissers elke dag bezig met hun werkzaamheden.