Wat te doen in Napels?

Wat te doen in Napels?

Als je op zoek bent naar een leuke bestemming voor je volgende vakantie, dan is Napels zeker een aanrader! Deze Italiaanse stad heeft ontzettend veel te bieden: prachtige bezienswaardigheden, gezellige restaurants, bars en een bruisend nachtleven. In dit blogartikel vertellen we je alles over wat er in Napels te doen is.

De bezienswaardigheden Napels zijn enorm. De belangrijkste hiervan zijn de historische paleizen en kerken, zoals het Paleis van Justitie, de Santa Chiara-kerk en het San Carlo-theater. Ook de vulkaan Mount Vesuvius, die Napels omringt, is een bekende attractie. Daarnaast zijn er in deze levendige stad veel leuke straatjes en pleinen waar je kunt genieten van een hapje of een drankje.

Een van de leukste manieren om Napels te ontdekken is door gewoon rond te wandelen in de oude straatjes. Je komt dan al snel langs gezellige restaurantjes, charmante winkeltjes en bijzondere bezienswaardigheden. Naast deze wandeling is het ook een aanrader om met een gids Napels te verkennen. De meeste gidsen zijn Nederlands of Engels sprekend dus je kunt zo al je vragen stellen over deze bijzondere Italiaanse stad.

Eten en drinken in Napels

In Napels zijn ontzettend veel leuke restaurants, bars en cafés te vinden. De bekende pizza’s vindt je hier natuurlijk overal, maar daarnaast kun je er ook genieten van andere Italiaanse specialiteiten zoals pasta en diverse vissoorten. Als je in de zomermaanden naar Napels gaat, raden wij je aan om bij een restaurant met uitzicht op de baai te gaan eten. Zo kun je niet alleen heerlijk zonnen, maar ook tijdens het diner van een prachtige uitzicht genieten!

Populaire bezienswaardigheden in Napels

We beschrijven drie bezienswaardigheden die wij echt de moeite waard vinden in Napels.

Het historische centrum van Napels

Het centrale plein Piazza del Plebiscito staat bekend als het hart van de stad. Hier vind je onder andere Palazzo Reale, een paleis waar vroeger de koning woonde. Ook de Santa Maria Assunta-kerk is een bezoekje waard, net als het San Francesco di Paola-klooster.

De vulkaan Mount Vesuvius

Dit is de vulkaan die Napels omringt en waarvan de laatste uitbarsting in 1944 was. Je kunt vanaf verschillende plekken in de stad een goed zicht op de vulkaan hebben. Ben je in Napels, dan is een bezoek aan Mount Vesuvius zeker de moeite waard!

Pompei en Vesusius

Deze oude steden zijn een bezoekje waard als je meer wilt weten over de geschiedenis van Mount Vesuvius. Je kunt hier onder andere het antieke theater en het huis van de Faun bewonderen. Pompeii bezoeken vinden wij misschien wel de grootste aanrader.