De NS Reisplannen gebruiken voor jouw treinreis? Dit moet je weten.

De NS Reisplannen gebruiken voor jouw treinreis? Dit moet je weten.

Ben je van plan dit jaar te gaan genieten van een treinvakantie? Simpelweg door eigen land reizen op een goedkope manier? En wil je weten hoe laat de treinen rijden op de dagen dat je wil reizen? Of hoe laat de eerstvolgende trein vertrekt? Met de NS Reisplanner weet je het allemaal. In dit blog lees je alles over het gebruik van deze handige tool.

Wat is de reisplanner van NS precies?

Met de NS Reisplanner kun je eenvoudig en snel je treinreis plannen. Je vult simpelweg je vertrek- en aankomststation in, en de Reisplanner geeft je een overzicht van alle mogelijke reizen met de trein. Daarnaast kun je ook aangeven of je een enkele of retourreis wilt maken, en welke datum(s) je wilt reizen.

Een kaartje kopen via de NS reisplanner?

Uiteraard is het ook mogelijk om met de NS Reisplanner te zoeken naar aanbiedingen en tickets. Zo kun je bijvoorbeeld een ‘Dal Vrij’-abonnement aanschaffen, waarmee je onbeperkt met de trein kunt reizen in daluren (tussen 09:00 en 16:00 uur). Ook is het mogelijk om via de Reisplanner een ‘NS-Business Card’ aan te vragen. Met deze kaart profiteer je van diverse voordelen, zoals gratis of extra voordelige parkeren bij NS-stations, en korting op abonnementen.

Hoe gebruik ik de NS Reisplanner?

Het gebruik van de NS Reisplanner is heel eenvoudig. Je vult simpelweg je vertrek- en aankomststation in, en kiest vervolgens of je een enkele of retourreis wilt maken. Vervolgens selecteer je de datum(s) waarop je wilt reizen, en klikt op ‘Zoeken’. De Reisplanner geeft dan alle mogelijke treinverbindingen met vertrektijden en aankomsttijden. De reisplanner berekent voor jou de meest de efficiënte route. Dit betekend dus dat het soms kan zijn dat je tien minuten later vertrekt, maar daardoor wel een half uur korter hoeft reizen.

Verder geeft de reisplanner precies aan op welk perron je moet zijn, op welk tijdstip en wat jouw aankomst(perron) is op het station van aankomst.

NS Contact telefoonnummer

Mocht je tijdens het boeken of reizen vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met de NS klantenservice. Telefonisch zijn zij te bereiken op het telefoonnummer 030- 751 51 55 en zij hebben ook op werkdagen een chatfunctie die geopend is van negen tot en met negen.