Wat moet je gezien hebben in Florence?

Wat moet je gezien hebben in Florence?

Florence; de naam alleen al, is voldoende om naar toe te gaan. Florence (ook wel Firenze genoemd) klinkt niet alleen als vakantie, het is hier ook altijd vakantie! Als je deze stad bezoekt, heb je de zekerheid dat je een veelzijdige vakantie zult beleven. Je kunt hier namelijk heerlijk eten en drinken, prachtige bezienswaardigheden bezoeken, maar bijvoorbeeld ook heerlijk shoppen. Het klimaat in Florence is heerlijk, je kunt er heerlijk op het terras zitten en genieten van de mensen en de zon. Het is een stad die zich leent voor een afwisselend verblijft tussen ontspanning en het bezoeken van bezienswaardigheden. Welke bezienswaardigheden Firenze dan zoal te bieden heeft? Wij hebben de mooiste voor je op een rijtje gezet!

Ponte Vecchio

Florence staat onder andere bekend om zijn prachtige Duomo. Deze kathedraal valt je meteen op als je het centrum van Florence binnenloopt. Opvallend is zijn schitterende koepel, als je naar binnenloopt zie je hier ook nog eens prachtige fresco’s. Maar Florence heeft nog veel meer te bieden, bijvoorbeeld de Ponte Vecchio. Ook dit is een bezienswaardigheid waar je in Florence letterlijk niet omheen kunt. Deze schitterende brug stamt uit de tiende eeuw en dat is duidelijk terug te zien. De brug is omringd door leuke winkeltjes, waardoor je een bezoek aan deze brug prima kunt combineren met een middagje shoppen. Je vindt hier onder andere veel zilver- en goudsmeden; ideaal als je op zoek bent naar een origineel, waardevol souvenir uit Florence. De San Marco basiliek is ook een bezienswaardigheid, die je zeker gezien moet hebben als je naar Florence gaat. Dit voormalige klooster herbergt veel prachtige fresco’s die het bezichtigen waard zijn. Ook vind je hier prachtige schilderijen van onder andere Domenico Ghirlandaio.

Musea

Florence is ook de stad van de schitterende musea! Bijvoorbeeld het Uffizi Museum bezoeken is absoluut een aanrader. Dit museum biedt onder andere schitterende beeldhouwwerken en wereldberoemde schilderijen. Dit museum is gevestigd in een schitterend monumentaal pand, dat gebouwd is in de zestiende eeuw, dit gebouw alleen al, is een bezoek waard. Destijds werd dit gebouw gebruikt door de ministeries van Florence om te vergaderen. In dit museum vind je werken van beroemde schilders uit de hele wereld, bijvoorbeeld van de beroemde Vlaamse meesters. Het beeld David, gemaakt door Michelangelo, is hier ook te vinden. Je leest het; dit museum moet je gezien hebben als je naar Florence gaat!