Wat moet je doen na een inbraak

Wat moet je doen na een inbraak

Een inbraak is een ingrijpende misdaad en het kan lang duren om je leven weer op de rails te krijgen. Naast de emotionele tol, brengt een inbraak ook veel schade met zich mee en heb je veel te doen in een poging om de gestolen items terug te krijgen. Als je echter proactief bent, kun je later tijd en geld besparen. Je kunt je beveiligingssysteem altijd updaten en je kunt sloten vervangen om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt.

Waarschuw de politie

Het eerste wat je moet doen, is de politie waarschuwen. Ze willen alles weten over gestolen voorwerpen en eventuele getuigen en verdachten. Ze zullen ook willen weten of er beveiligingscamera's in het gebied waren die de misdaad mogelijk op camera hebben vastgelegd.

Maak foto's van de schade

Maak foto's van alles wat beschadigd is en zorg ervoor dat je het hele huis vastlegt. Voeg indien mogelijk de buitenkant van het huis toe. Maak foto's van gaten in muren of deuren en alles dat is geopend of beschadigd. Dit zal je helpen ervoor te zorgen dat je weet hoe je huis eruit zag voordat het misdrijf plaatsvond. Je kunt deze documenten ook als bewijs gebruiken als er een probleem is met het claimen van een verzekering of problemen met het politieonderzoek.

Maak een lijst van alles wat ontbreekt

Het volgende dat je moet doen, is een lijst maken van alles wat ontbreekt. Dit helpt de politie bij hun onderzoek en geeft je ook een idee van de waarde van je gestolen eigendom. Maak indien mogelijk altijd foto's van de items voordat je het huis verlaat. Dit zal je helpen bepalen of er iets is gestolen of niet. Je kunt ook de serienummers of andere identificatie-informatie voor elk item noteren als je een foto maakt van elk afzonderlijk item dat je hebt.

Verander je sloten

Als je eenmaal weet wat er ontbreekt, is het tijd om de andere waardevolle spullen die niet zijn gestolen te beveiligen door sloten te vervangen. Als je je niet op je gemak voelt om dit zelf te doen, kan een professionele slotenmaker worden ingehuurd om het voor je te doen. Zij zullen ervoor zorgen dat je nieuwe sloten correct worden geïnstalleerd en dat ze werken zoals bedoeld. Alle deuren in je huis moeten nieuwe sloten hebben en niet alleen die waar inbrekers via gebroken ramen of deuren binnenkwamen. Verander niet al je sloten tegelijk. Het is belangrijk dat ze één voor één worden vervangen, zodat dieven niet kunnen zien welke deuren zijn beveiligd met nieuwe sloten.

Krijg een beveiligingssysteem

Wanneer je bezig bent met het installeren van een beveiligingssysteem, zorg er dan voor dat je er een aanschaft die kan worden gecontroleerd. Het is belangrijk om verschillende soorten waarschuwingen van één beveiligingssysteem te krijgen. Dit komt omdat er veel verschillende manieren zijn waarop dieven je huis kunnen binnendringen zonder een alarm af te laten gaan zoals een sleutelhanger. Als je onlangs een woninginbraak hebt gehad, is het belangrijk om stappen te ondernemen om je waardevolle spullen te beschermen tegen toekomstige inbraken. Kluizen zijn een geweldige manier om je bezittingen veilig te houden. Het gebruik van kluizen biedt je artikelen bescherming tegen brand en overstromingsschade en biedt bovendien ruimte voor het opbergen van waardevolle artikelen zoals sieraden en contant geld.