Wat maakt een hond het ideale huisdier?

Wat maakt een hond het ideale huisdier?

Een hond wordt door veel gezinnen gezien als een volwaardig gezinslid. Als je zelf (nog) geen hond hebt, vraag je jezelf waarschijnlijk weleens af hoe zo’n band tot stand komt. Hieronder leggen we je uit, waarom een hond het ideale huisdier is en waarom zoveel mensen hiervoor kiezen. Lees je mee?

Trouwe maat

Op zoek naar een huisdier die trouw op je wacht als je ’s avonds laat thuiskomt? Die het altijd weer fijn vindt om met je te gaan wandelen? Die altijd loyaal is en op ieder moment van de dag aardig voor je is? Een hond is niet alleen een leuk huisdier, het kan ook nog eens een trouwe maat van je worden. Veel mensen brengen veel tijd met hun hond door, waardoor dit huisdier vaak uitgroeit tot een volwaardig gezinslid. Kun je slecht alleen zijn? Ben je single en vind je het heerlijk dat er toch iemand op je wacht als je thuiskomt? Een hond is een trouwe maat, die er altijd voor je is!

Frisse lucht en beweging

Kom je maar moeilijk van de bank af? Heb je vaak geen zin meer om ’s avonds naar de sportschool te gaan na een dag hard werken? Ben je een paar kilo te zwaar en krijg je te weinig frisse lucht binnen? Ga voor een hond en je bent verzekerd van dagelijkse beweging en frisse lucht! Een hond moet je dagelijks uitlaten, dus of je zin hebt of niet, naar buiten ga je zeker! Ben je eenmaal buiten, dan zul je merken dat het eigenlijk altijd heerlijk is in de buitenlucht. Op kou kun je jezelf kleden en als het regent, neem je gewoon een goede paraplu mee. Je zult merken dat de kilo’s eraf vliegen en je ook nog eens veel beter slaapt als je ’s avonds een wandeling maakt. Heerlijk toch?

Goede beveiliging

Een hond is ideaal als je direct gewaarschuwd wilt worden bij onraad. Als er ’s nachts inbrekers een poging bij je willen ondernemen om binnen te komen, zal een hond meteen alarm slaan. Als een hond gaat blaffen, vertrekken inbrekers meestal direct, waardoor jouw eigendommen goed beschermd zijn. Als je bijvoorbeeld kiest voor het ras Boerboel, haal je een echte waakhond in huis. Dit ras staat bekend om zijn waakzaamheid en is bovendien ook nog eens heel sterk. Met deze hond, komt er geen inbreker binnen!

Tips hond met kinderen

Honden en kinderen? Die gaan prima samen! Zorg er wel voor dat je kinderen goed om leren gaan met een hond. Wat kinderen zien als spelen, kan een hond zien als een aanval, met alle gevolgen van dien. Denk hierbij aan het aan de nek hangen van de hond, of bijvoorbeeld te lang aankijken van een viervoeter. In beide gevallen kan een hond hiervan agressief worden. Door je kinderen te leren hoe ze om moeten gaan met hun hond, of hiervoor een gezamenlijke cursus te volgen, kun je problemen tussen je hond en je kinderen voorkomen. Dat wordt straks puur genieten van een hond!