Warmte door zon? Houd je huis koel met raamfolie

Warmte door zon? Houd je huis koel met raamfolie

Raamfolie een goed idee tegen de zon?

Warmte in je huis door zon kan aangenaam zijn in de winter. Het scheelt je wat stookkosten. Stookkosten die momenteel toch al de pan uit reizen. Maar in de zomer ligt dat natuurlijk wel anders. Dan is de zon op zijn felst en kan hij voor enorme warmte in je huis of kantoor zorgen. Die warmte kan zo enorm zijn dat het niet meer prettig vertoeven is in je woning. In dit artikel gaan we je vertellen hoe je je huis koel kunt houden met raamfolie. Welk raamfolie is geschikt en hoe effectief is dat dan? Waar kun je dat raamfolie dan kopen? En kun je het ook zelf opplakken of heb je daar hulp van een professional van nodig? Maar eerst gaan we je vertellen wat de voordelen van raamfolie is ten opzichte van andere zonwering.

Screens of zonwerende folie?

Het is een beetje appels met peren vergelijken. Maar als we screens met zonwerende folie vergelijken. Welk artikel voldoet dan op dit moment het meest aan jouw wensen? De grootste wens is natuurlijk om zoveel mogelijk warmte van de zon tegen te houden. Laten we eerlijk zijn; Screen werken hier het beste voor. Maar daar zit dan ook een behoorlijk prijskaartje aan. Bovendien kun je door de meeste screens niet echt goed doorkijken en zorgt het ervoor dat het binnen in huis donkerder wordt. Zonwerend raamfolie daarentegen zal ook warmte van de zon tegen houden. Echter wel in mindere mate. Maar de prijs is veel lager, je kunt zelf nog goed naar buiten kijken én het is in je huis niet zo donker als met screens. Voor mensen met een klein budget, een huurwoning of tijdelijke woning is het dan veel aantrekkelijker om zonnefolie aan te schaffen. We zullen nóg een vergelijking doen met verduisterende gordijnen. Verduisteringsgordijnen werken ook perfect tegen warmte van zonlicht. Echter zijn ze duurder in aanschaf. Zorgen ze ervoor dat het binnen heel donker wordt en kun je als bewoner dus niet meer naar buiten kijken. Dat geeft toch een opgesloten gevoel? Voor al die mensen die dat gevoel ook ervaren met verduisterende gordijnen bestaat er zonweringsfolie. Ideaal tegen warmte!

Met zonwerende folie kun je warmte tegen houden

De goedkoopste manier van zon weren is dus het gebruik van plakfolie voor je ramen. Zonwerende raamfolie werkt als het ware als een zonnebril. Het maakt je glas een beetje donker. Maar niet heel erg donker. Je kunt er gewoon goed doorheen kijken. Echter houdt het de scherpe randjes van het zonlicht tegen. En dat scheelt op een warme dag zo wel 5 tot 8 graden. Beeld je in dat je woning 25 graden binnen is óf 30 graden... Dat is een heel verschil. Dus het gebruik van zonweringsfolie werkt dus zeker effectief. Zonnefolie is verkrijgbaar in statische en zelfklevende varianten. Je kunt beide zelf op ramen plakken. Hier hoef je geen specialist voor te zijn. Maar ben je gewoon een handige klusser, dan is dit zeker heel goed te doen. Je hebt ook spiegelend raamfolie die de zon tegenhoudt. Dit werkt ook nog eens tegelijkertijd inkijk werend. Een halve meter zonwerende folie koop je vaak al voor een paar euro. Natuurlijk vraag je je als leek ook af welk type raamfolie je moet kopen. Maar zoek maar eens op zonwerende folie, dan zul je heel veel mogelijkheden tegenkomen. De ene webshop zal misschien een iets donkerder tint folie dan de ander aanbieden. Maar je zult zien dat ze qua 'blokken van warmte' vrijwel allemaal even effectief zijn. Zoek je dus warmtewerend plakfolie voor ramen? Surf dan eens rond of bezoek een kluswinkel bij jou in de buurt.