Waarom kiezen voor een Kamado barbecue?

Waarom kiezen voor een Kamado barbecue?

Hou je van barbecueën? Vind je het fijn om je gasten te verwennen met bijzondere gerechten die je zelf klaargemaakt hebt? Doe jezelf dan een plezier en kies voor een Kamado barbecue. Met deze bijzondere barbecue kun je de temperatuur constant houden en heb je de mogelijkheid om op verschillende manieren je gerechten klaar te maken. Kies jij ook voor een Kamado barbecue?

Kenmerken Kamado barbecue

De Kamado barbecue is afkomstig uit Japan en is na de tweede wereldoorlog steeds populairder geworden in Amerika. De afgelopen jaren wordt deze barbecue in Europa nu ook steeds populairder. De barbecue is keramisch, waardoor het zeer goed hitte kan vasthouden en reguleren. Dat is ook meteen het grootste voordeel van deze barbecue; je kunt hierdoor op een constante temperatuur gerechten bereiden. Op een barbecue op houtskool of gas, is dit een stuk lastiger.

Kamado barbecue is multifunctioneel

Hou je ervan om gerechten te roken, bijvoorbeeld paling of andere vissoorten? Dit is ook mogelijk met de Kamado barbecue. Ben je dol op slow cooking? Hou je ervan om uren te doen over één gerecht, zoals pulled pork of rosbief? Ook dit is mogelijk op de Kamado barbecue. Garen en grillen is ook geen enkel probleem voor deze barbecue. Dat geldt ook voor het klaarmaken van grotere stukken vlees, denk hierbij aan een hele kip of een groot stuk varkensvlees.

Jaarrond genieten met een Kamado

Met de Kamado barbecue wordt het straks jaarrond genieten. Uiteraard kun je deze barbecue gebruiken in de zomerperiode, maar ook in de winterperiode is het volop genieten van de Kamado. Als het zonnetje schijnt in de winter, is het ook heerlijk om met vrienden of familie buiten te zijn. Samen genieten op het terras, wijntje in de hand en mals vlees op de barbecue. Dat wordt puur genieten straks in de winter. Ook kun je zelf binnen blijven en de Kamado het werk laten doen buiten. Je hoeft in dit geval alleen maar af en toe even te controleren of alles goed gaat. De Grill Guru Medium is bijvoorbeeld een prima Kamado, waar je jaarrond plezier aan zult beleven. Ga jij straks ook genieten van een Kamado?