Waarom een schoenlepel nog steeds super handig is

Waarom een schoenlepel nog steeds super handig is

Het gebruiken van een schoenlepel lijkt misschien heel ouderwets, maar niks is minder waar. Iedereen heeft er wel eens last van gehad; je koopt nieuwe schoenen maar ze zitten nog net iets te strak in het begin. Je kan hier last van hebben wanneer je aan het lopen bent, maar vooral ook wanneer je ze aan wilt trekken. Hiervoor is een schoenlepel de perfecte uitkomst.

Hoe werkt een schoenlepel precies?

Een schoenlepel is een instrument dat van verschillende materialen gemaakt kan zijn. Je gebruikt het om gemakkelijk een schoen aan te doen die bijvoorbeeld wat aan de krappe kant is. Het gebruik van een schoenlepel is eigenlijk heel simpel. Je plaats het instrument tussen de achterzijde van de schoen en je hak. Dit creëert extra ruimte waardoor je voet zo in de schoen kan glijden. Het is dus een pijnloze en praktische manier om toch in je lievelingsschoenen te komen.

Voor welke soort schoenen kan je er een gebruiken?

Een schoenlepel kan voor verschillende soorten schoenen gebruikt worden. Bepaalde schoenen hebben al hulpmiddelen zoals veters of ritsen die ervoor zorgen dat de schoen makkelijk aangaat. Andere soort schoenen, zoals hakken of bepaalde laarzen, hebben dit niet. Hierdoor kan het lastiger zijn om je voet er makkelijk in te krijgen. Bepaalde materialen zoals leer zijn vaak in het begin nog erg stug, waardoor de schoen niet soepel meebeweegt bij het aandoen. Een schoenlepel kan hier bij helpen.

Bespaar tijd en hou je schoenen mooi

Zonder een schoenlepel zit je misschien wel minutenlang aan de schoen te trekken voordat je hem goed aanhebt. Dit is niet alleen heel tijdrovend, maar ook niet goed voor de schoenen zelf. Door al het trekken aan de schoen, kan de schoen beschadigd raken. Je kan hem bijvoorbeeld uit model trekken. Dit is iets wat je zeker wilt voorkomen, vooral als het om nieuwe schoenen gaat. Een schoenlepel is daarom een betere en efficiëntere manier om je schoenen aan te trekken zonder de kans te hebben om je schoenen te beschadigen.

Verschillende soorten

Ze komen in alle soorten en maten. Welke jij het beste kan aanschaffen ligt helemaal aan jouw voorkeuren en wensen. Een materiaal zoals plastic is misschien iets goedkoper dan metaal, maar de kwaliteit kan dan ook lager zijn. Plastic schoenlepels hebben namelijk de kans dat ze afbreken. Wanneer ze gemaakt zijn van metaal, zijn ze veel steviger en kunnen ze langer meegaan. Er is ook een uitschuifbare schoenlepel. Hierbij hoef je niet te bukken om het te kunnen gebruiken. Deze soort is extra gemakkelijk, vooral voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van hun rug en moeite hebben om te bukken. Ook zwangere vrouwen hebben moeite met bukken en daar is een lange schoenlepel dan een uitkomst.

Aanschaffen maar!

Een schoenlepel is dus heel erg praktisch om in huis te hebben. Het helpt om schoenen op een moeiteloze en snelle manier aan te doen. Het is niet alleen handig voor thuis, maar ook voor in schoenenwinkels wanneer je van plan bent schoenen te gaan passen. Voor mensen die moeite hebben om te bukken en hun schoenen aan te doen, is een lange schoenlepel de ideale oplossing. Hierbij hoef je niet meer te bukken om je schoenen aan te doen. Met behulp van een schoenlepel kan je jouw lievelingsschoenen weer gemakkelijk aandoen.