Waarom een Nederlandse psycholoog ideaal is

Waarom een Nederlandse psycholoog ideaal is

Ben je woonachtig in het buitenland? Tijdelijk aan het werk in een ander land? En heb je hulp nodig bij psychische klachten? Kies dan voor een Nederlands sprekende psycholoog. Je weet dan zeker dat deze persoon meteen begrijpt wat je bedoeld, bovendien heb je minder sessies nodig om tot het gewenste resultaat te komen. De sessies zijn online, dus dit bespaart je ook je nog eens veel tijd en brandstofkosten. Kies jij ook voor een Nederlandse psycholoog?

Wanneer een psycholoog inschakelen?

Merk je dat je vaak depressief bent? Heb je regelmatig last van paniekaanvallen? Veel last van stress op je werk? Kun je maar moeilijk je draai vinden in het buitenland, maar moet je daar nog wel een tijdje blijven? Allemaal redenen om te kiezen voor de hulp van een psycholoog. Een psycholoog zal tijdens een intakegesprek eerst met je afstemmen wat het probleem is en hoe dit tijdens sessies opgelost kan worden. Ook zal er afgesproken worden wanneer de sessies worden gehouden en hoelang deze zullen duren. Doordat deze sessies op afstand en online plaatsvinden, kun je dit bijvoorbeeld ook gewoon vanaf je werk doen, of bijvoorbeeld vanuit je auto. Het hoeft je dan ook weinig tijd moeite te kosten, maar het resultaat zal je in positieve zin verbazen. Jij bent straks snel van je klachten af!

Zorg goed voor jezelf

Psycholoog Nederland? Deze is altijd in de buurt. Namelijk doordat je online prima gebruik kunt maken van een Nederlandssprekende psycholoog, die je kunt raadplegen voor al je problemen. Een buitenlands verblijf, tijdelijk of permanent, kan erg uitdagend zijn. Toch kunnen er ook zaken opspelen waar je vooraf nooit over nagedacht hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan heimwee of het missen van de collega’s in Nederland. Als je jouw buitenlandse verblijf nog wel even gaat duren, zal een dergelijk probleem wel opgelost moeten worden. Zou je dit namelijk niet oplossen, dan kan dit voor nog veel grotere problemen zorgen, waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Zorg goed voor jezelf en praat regelmatig met een goede psycholoog. Je zult merken dat deze gesprekken laagdrempelig en oplossingsgericht zijn. Na een paar sessies merk je al dat je vooruitgaat en dat jouw buitenlandse avontuur opeens een stuk prettiger aanvoelt. Heerlijk toch?