Verschillende kitten en lijmen. Dit kun je er mee!

Verschillende kitten en lijmen. Dit kun je er mee!

Veel mensen gebruiken verschillende soorten kit en lijm voor hun eigen projecten. Het is daarom fijn om te weten welke verschillende soorten afdichtingsmiddelen en lijmen er zijn. Zo weet je precies welk product je kunt gelpen bij de klus die je moet klaren!

Wat kun je met kit en lijm?

Kit en lijm zijn geschikt voor verschillende projecten. Als eerste kun je het gebruiken om twee oppervlakken aan elkaar te plakken. Dit is ideaal als je iets wilt bouwen. Daarnaast kun je het gebruiken om gaten en scheuren op te vullen. Hierdoor kun je oude objecten een nieuw leven in blazen.

Naast het bouwen en maken van nieuwe objecten, kan het ook gebruikt worden in de bouw. Zo kan kit voorkomen dat bijvoorbeeld je douche gaat lekker, of dat er vochtschade in je huis komt. Ook wordt het wel eens gebruikt voor het isoleren van je huis. Hierdoor hou je geluid buiten en warmte binnen. Hierdoor kun je veel bereiken met de aanschaf van kit en lijm!

Welke soorten kit en lijm zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten kit en lijm op de markt. Hierdoor is het voor de gebruiker soms moeilijk om te bepalen wanneer je welk soort kit of lijm nodig hebt. Hieronder een snelle gids om het juiste product voor je klus uit te zoeken:

-  Op water gebaseerde afdichtingskit is ideaal voor projecten binnen, waar weinig of geen vocht aanwezig is. De afdichtingskit is gemakkelijk aan te brengen en droogt snel. Hierdoor kun je het oppervlakte snel na het aanbrengen al schoonmaken. Ideaal!

-  Afdichtingskit/lijm gemaakt met oplosmiddelen zijn ideaal voor buitenprojecten of plekken waar veel vocht aanwezig is. Deze kit/lijm heeft een sterke hechting en is beter bestemd tegen weersinvloeden van buitenaf.

- Epoxylijm is de sterkste lijm die er bestaat. Hierdoor is de lijm ideaal voor metaal, glas of plastic. Voor het aanbrengen van de lijm moeten twee delen worden gemengd. Hierdoor duurt het langer voordat het product is uitgehard.

- Superlijm is de snelst drogende lijm op de markt. Hierdoor werkt de lijm goed op poreuze oppervlakten zoals papier of hout. De lijm is niet zo sterk als epoxy, maar is handig voor kleine objecten en projecten.

Nu weet je precies welke soorten kit en lijm er op de markt zijn. Bekijk het assortiment op kittenenlijmen.nl. Hier kun je de soort kit en lijm vinden die je nodig hebt voor jouw project. Kom je er toch niet uit? Dan kun je altijd om advies vragen bij Kitten en Lijmen!