Tips voor het kopen van een tondeuse

Tips voor het kopen van een tondeuse

Vind jij het prettig om je eigen haren te kunnen scheren, dan is een goede tondeuse natuurlijk een absolute must. Toch zijn er ontzettend veel verschillende soorten verkrijgbaar en is het dus van belang te weten wat je nodig hebt. Zo dien je rekening te houden met het type haar, maar ook je budget. Daarbij komt ook dat er nog allerlei technische aspecten zijn die belangrijk zijn bij de aanschaf van een tondeuse voor het scheren van je haren. Om je een idee te geven wat van belang is, hebben we een aantal handige tips voor je.

De haarlengte

Een belangrijke eerste stap om rekening mee te houden, is of de tondeuse geschikt is voor de lengte van je haar. Stel dat je je haar graag wilt millimeteren, maar je tondeuse dit niet kan, dan heb je er natuurlijk nog niets aan. Kijk dus goed of je verschillende standen kunt gebruiken en zo dus de gewenste lengte kunt krijgen. Uiteraard kun je er ook altijd voor kiezen om naderhand een scheermesje te gebruiken, mocht je het helemaal glad willen hebben.

Draadloos

Wil je het liefst door het hele huis kunnen lopen terwijl je je aan het scheren bent, dan is een draadloze tondeuse natuurlijk ideaal. Wel is het goed te weten dat je dan vaak wel iets minder capaciteit  hebt, dan wanneer je kiest voor een tondeuse met snoer. Nu zal dit in de meeste gevallen niet direct heel erg zijn, maar is het wel handig om te weten. Daarbij komt ook dat je te maken hebt met een accu, zodat je deze wel eerst moet opladen, voordat je daadwerkelijk kunt beginnen.

Accuduur

Ben je een kapper en moet je het grootste deel van de tijd je tondeuse gebruiken, dan is het belangrijk om goed te kijken naar de duur van de accu. Wanneer je de tondeuse alleen voor thuis gebruikt, dan is het prima om een wat kortere accuduur te kiezen. Dit zorgt er natuurlijk dan ook voor dat de kosten een stuk lager uitvallen. Een apparaat met een langere accuduur, is simpelweg ook een stukje duurder.

Heel veel succes met het maken van de keuze die het beste bij jou past.