Tips om te stoppen met roken

Tips om te stoppen met roken

Het is best lastig om te stoppen met roken. De verleidingen zijn natuurlijk ook groot om een sigaret op te steken; op een feestje of bijvoorbeeld op een terrasje op vakantie. Toch is het mogelijk om definitief te stoppen met roken, wij hebben een aantal handige tips voor je.

Schrijf op waarom je wilt stoppen

Wat zijn voor jou de belangrijkste drijfveren om te stoppen met roken? Gezondheid? Geld? De geur uit je mond na het roken van een sigaret? Wat de redenen ook zijn, schrijf ze op. Als je deze eenmaal hebt opgeschreven zal je merken dat je dit rust geeft. Je hebt nu helder in beeld gebracht waarom je nu eigenlijk zo graag wilt stoppen. Door regelmatig deze redenen op te lezen, motiveert je dit om definitief van het roken af te komen.

Deel het met iedereen

Breng zoveel mogelijk mensen op de hoogte dat je wilt stoppen. Dit heeft als voordeel dat mensen je zullen steunen in je plannen. Ze zullen je complimenteren met je besluit en je motiveren in de periodes dat je het moeilijk hebt. Mensen in je omgeving die roken, kunnen er op deze manier ook rekening mee houden door je bijvoorbeeld geen sigaret aan te bieden. Je kunt er ook voor kiezen om af en toe een bericht te plaatsen op bijvoorbeeld Facebook, waarin je iedereen kunt laten weten hoe het gaat. Delen is in dit geval een prima stok achter de deur om er alles aan te doen om nu echt te gaan stoppen met roken. Als je het gedeeld hebt, kun je nu eenmaal niet meer terug. 

Gebruik hulpmiddelen

Gebruik hulpmiddelen om van het roken af te komen. Denk hierbij aan nicotinepleisters, maar ook bijvoorbeeld aan een e-sigaret. Het voordeel van de e-sigaret is dat je zelf kunt bepalen hoeveel nicotine je in wilt nemen en je de hoeveelheid dus ook prima af kunt bouwen. Een e-sigaret geeft vrijwel geen geur af en is een stuk goedkoper dan het roken van echte sigaretten. Een e-sigaret is ook nog eens veel minder schadelijk en het laat geen gele aanslag achter. Je kunt de e-sigaret aanschaffen in een Damp-e winkel, zowel in een fysieke winkel als online.