Stedentrip? Ga naar Barcelona!

Stedentrip? Ga naar Barcelona!

Heb je plannen om een stedentrip te gaan maken? Met je geliefde? Of misschien vind je het wel gewoon fijn om alleen te gaan? Hoe dan ook, Barcelona is absoluut de moeite waard om te kiezen als bestemming voor je stedentrip. Deze wereldstad heeft werkelijk alles te bieden; cultuur, een uitstekende keuken en heel veel bezienswaardigheden. Things to do in Barcelona? Wij hebben de drie mooiste bezienswaardigheden, voor je op een rijtje gezet!

Ramblas

Waar je zeker geweest moet zijn in Barcelona, is de Ramblas. Deze straat is misschien wel de meest iconische straat van Barcelona, je vindt hier kunstenaars, heerlijke terrasjes en heel veel bijzondere mensen. Langs de Ramblas kun je ook veel pleintjes vinden, waar je lekker tapas kunt eten of een lekker Spaans wijntje kan drinken. Het bijzondere aan deze pleintjes is dat je het echte leven van Barcelona aan je voorbij ziet trekken. Op deze pleintjes wordt gevoetbald, gekletst en geleefd. Echt een aanrader om even zo’n pleintje te bezoeken dus!

Barcelona stadion

Ben je een voetballiefhebber? Of heb je een zoon of dochter die gek is van voetbal? Bezoek dan zeker het stadion van Barcelona; Camp Nou. Dit stadion werd gebouwd in 1957 en werd steeds een stukje uitgebreid. Ondertussen biedt het plek aan bijna 100.000 mensen. Vele sterren hebben hier al gevoetbald, wat te denken van Johan Cruyff, Maradonna en natuurlijk Messi. Je kunt hier een rondleiding door het stadion krijgen en er is ook een prachtig museum. Absoluut de moeite waard om te bezoeken!

Sagrada Familia

Deze basiliek moet je zeker bezoeken als je in Barcelona bent. Er werd begonnen met bouwen in 1882 en de verwachting is dat deze bouw nog ongeveer 80 jaar gaat duren voordat alles hier af is. De bouw van de Sagrada Familia wordt overigens gefinancierd door giften, dus hoe meer geld er binnenkomt hoe sneller er gebouwd kan worden. Gaudi speelde een hele belangrijk rol als het gaat om leiden van de bouw van deze enorme basiliek. Hij heeft het gebouw ontworpen en dat zie je duidelijk terug als je het gaat bewonderen. Een aanrader om naar toe te gaan als je in Barcelona bent!