Redenen om te switchen naar een zit-sta bureau

Redenen om te switchen naar een zit-sta bureau

Een zit-sta bureau is makkelijk te verstellen in hoogte. Dit kan elektrisch of door deze zelf te bedienen. In een aantal seconden kan je bureau 70 centimeter omhoog schuiven, waarna je met een vloeiende overgang staand verder kunt werken. Zit-sta bureaus zijn zowel verkrijgbaar als duo of enkele werkplek, met speciale gaten die de kabels van apparaten begeleiden tijdens het verstellen. Hieronder volgen een aantal voordelen van deze bureaus.

Wat zijn de voordelen van een zit-sta bureau?

Steeds meer mensen stappen tegenwoordig over naar een zit-sta bureau. Zeker voor mensen met een baan op kantoor, of mensen die veel achter de computer werken, kan een lange werkweek flinke klachten opleveren. Een zit-sta bureau maakt het gemakkelijker om te staan en rond te lopen tijdens het werken. Zo krijg je meer beweging en afwisseling in hoe je aan het werk bent. Dit is een stuk beter voor je lichaam en kan helpen bij het voorkomen van verschillende klachten. Meestal is het zelfs mogelijk om van een bestaand bureau een zit-sta bureau te maken. Je hoeft dan niet eens te kiezen of wennen aan een nieuw bureau.

Verhogen van productiviteit

Een zit-sta bureau draagt bij aan een betere lichamelijke gezondheid. De afwisseling in werkhouding helpen bij veel klachten en zorgen dus voor betere concentratie. Na de lunchpauze is het soms prettiger om even te staan, zo heb je minder de neiging om in te kakken. Je blijft wakker en alert genoeg om de dag effectief door te komen. Staand vergaderen blijft uit onderzoek zelfs bij te dragen aan gemiddeld 25% tijdswinst.

Rugklachten verminderen

Staand werken draagt bij aan het verminderen van rug- en nekklachten. De wervelkolom heeft zo een natuurlijkere en dus betere houding. Zeker op lange termijn kan dit helpen bij het verminderen van pijn en klachten, zo kun je zeker op latere leeftijd nog langer en comfortabeler doorwerken.

Ziektes voorkomen

Verschillende gevaarlijke ziektes zoals diabetes, obesitas en hart- en vaatziektes kunnen verholpen worden door een betere houding en de juiste balans tussen bewegen, zitten en staan. Ook zorgt een zit-sta bureau ervoor dat je sneller kiest voor beweging, omdat je vaak al staat. Dit is uiteindelijk een stuk beter voor de gezondheid.