De vijf voordelen van fietsen op een hometrainer

De vijf voordelen van fietsen op een hometrainer

Wil jij ook gaan sporten op een hometrainer? In dit artikel laat ik je zien waarom dat een goed idee is! Sporten op een hometrainer levert namelijk belangrijke voordelen op.

Benieuwd welke dat zijn? We zetten er 5 voor je op een rij:

1. Je hartslag is regelmatig

2. Afsluiten van stress

3. Fietsen is gezond

4. Spieren in je benen en billen

5. Televisie kijken op de hometrainer

Heb jij nog geen hometrainer thuis? Online kun je makkelijk hometrainers vergelijken! De keuze is enorm!

Je hartslag is regelmatig

Een van de voordelen van de hometrainer is een regelmatige hartslag. Anders dan wanneer je buiten ineens een heuveltje op moet is er sprake van een gelijkmatig ‘parcours’. Je kunt dit zelf instellen, waardoor het een stuk gemakkelijker is om de hartslag gelijk te houden. Het voordeel daarvan is dat je lichaam aan de hand daarvan de juiste energiebronnen aanspreekt, waardoor je kunt werken aan je conditie of je de kans hebt om vet te verbranden en af te vallen. 

Afsluiten van stress

De hometrainer kun je bovendien neerzetten waar je wilt, waardoor je om je heen geen last zal hebben van stress. In plaats daarvan kun je de hometrainer op een rustige plaats in huis neerzetten, waardoor je je effectief kunt afsluiten van stress. Je hebt de kans om in alle rust te trainen, waardoor jij je kunt richten op je hartslag en de prestatie die je graag neer wilt zetten. Dit komt je prestaties sterk ten goede, waardoor het een van de voordelen van een hometrainer vormt. 

Fietsen is gezond

Fietsen is in algemene zin gezond, zowel in de buitenlucht als op een hometrainer. Dat heeft te maken met het feit dat het gaat om een totaal inspanning. Je bent met je spieren bezig om kracht te leveren, terwijl je er met de ademhaling voor zorgt dat je lichaam op de juiste intensiteit aan de slag gaat. Het is de combinatie van deze twee elementen die ervoor zorgt dat fietsen gezond is, ook op het moment dat je dat binnen doet. De hometrainer zorgt voor voldoende zware inspanning, terwijl je dit aan de andere kant een behoorlijke tijd uit kunt houden.

Ben je een echte fietser en heb je al een sportfiets thuis? Dan kun ook eens kijken naar een fietstrainer. Voor een mooie vergelijking: beste fietstrainers voor thuis vergelijken.

Spieren in je benen en billen

Je traint op de hometrainer verschillende spiergroepen. Je traint bijvoorbeeld je billen, waardoor die er automatisch strakker uit komen te zien. Het is een bekende plaats waar vet zich op zal hopen, zodat je er meteen wat strakker bij komt te lopen.

Daarnaast train je op een hometrainer heel specifiek je benen. Je benen vormen de grootste spiergroepen in ons lichaam, waardoor je daarmee veel vet kunt verbranden en je de oefeningen langere tijd vol kunt blijven houden. 

Televisie kijken op de hometrainer

Tenslotte biedt trainer op de hometrainer je de kans om tijdens het sporten een serie of televisieprogramma te kijken. Dat heeft twee voordelen. Ten eerste kun je heerlijk ontspannen sporten, daarnaast kun je daarmee voorkomen dat je dezelfde serie of het programma uiteindelijk thuis op de bank zal bekijken. In dat geval bestaat het risico dat je er een zak chips bij zou pakken, waardoor je op de hometrainer een stuk beter af bent.