Op zoek naar een cadeau? Waarom geen kookboek geven?

Op zoek naar een cadeau? Waarom geen kookboek geven?

Koken is populairder dan ooit. Zo heb je tal van kookprogramma's op tv die druk bekeken zijn, denk maar aan Dagelijkse Kost met Jeroen Meus in Vlaanderen en gelijkaardige programma's op de Nederlandse tv. Daarnaast zijn er talrijke online foodblogs en receptensites die veel publiek bereiken. Maar het liefst van al heeft de amateurkok in België of Nederland nog een kookboek in handen. Met een kookboek is het veel makkelijker om een recept te volgen. Het is dus niets voor niets dat kookboeken tot de best verkopende boeken behoren. Ze vormen dan ook een ideaal cadeau om te geven aan familie of vrienden.

Kookboeken zijn diverser dan ooit

De tijd dat mensen maar 1 kookboek thuis hadden liggen is allang voorbij. Nee, er is een kookboek voor elke gelegenheid en elke smaak. Zo heb je naast de traditionele landelijke keukens nog veel meer keuze. Naast kookboeken met de Italiaanse of Franse keuken heb je vegan kookboeken en vegetarische kookboeken. Je hebt kookboeken van bekende koks en je hebt de meer typische dieet kookboeken met wel elk jaar nieuwe rages en diëten. Je hebt kookboeken om te bakken of voor de barbecue. Een typisch gezin heeft tegenwoordig zo wel 5, 10 of nog meer kookboeken liggen in de boekenkast, maar toch blijft er ruimte voor meer.

Kookboeken zijn vrij goedkoop

Een kookboek is nog altijd een vrij goedkoop geschenk om te geven. De meeste kookboeken kan je aanschaffen voor 30 of 40 euro en zijn dus helemaal niet zo duur, een enkele uitzondering niet nagelaten. De perfecte prijs voor een cadeau dus en keuze genoeg om uit te kiezen. Als je eens kijkt op bol.com of een andere online boekenwinkel vind je bij de laatste en meest recente kookboeken al snel tientallen boeken om uit te kiezen.

Elk jaar zijn er nieuwe kookboeken

Als je een recent kookboek koopt om cadeau te geven is de kans heel groot dat diegene die het cadeau krijgt het kookboek nog niet heeft. Zo vermijd je om twee keer hetzelfde te geven. Elk jaar zijn er wel nieuwe rages in het koken en de meeste bekende koks zullen wel 1 of zelfs 2 kookboeken per jaar uitbrengen. En de mensen blijven die boeken kopen wat wel het beste bewijs vormt voor de grote populariteit van het koken in ons taalgebied.