Nieuwe auto gekocht? Verzeker hem dan gelijk goed!

Nieuwe auto gekocht? Verzeker hem dan gelijk goed!

Een auto kopen is vaak een forse investering, zeker wanneer je een nieuwe wagen hebt genomen. Wanneer je met je wagen de weg op wilt gaan, moet je je auto verzekeren. Een autoverzekering is verplicht maar gelukkig valt er wel het een en ander te kiezen. Zo kun je de perfecte verzekering voor jouw auto kiezen en weet je zeker dat je geen onnodige financiële risico’s loopt. Wij laten je graag zien hoe je tot een passende autoverzekering komt en hoe je deze eenvoudig kunt afsluiten. Je zult zien dat een autoverzekering kiezen en afsluiten, een fluitje van een cent is. 

Kijk naar de leeftijd van je auto

Waar het vaak gebruikelijk is om te kijken waar je de voordeligste deal kunt sluiten, daar moet je je bij het kiezen van een autoverzekering laten leiden door de leeftijd van je wagen. Heb je bijvoorbeeld een gloednieuwe Audi gekocht, dan moet je hier een passende verzekering voor afsluiten. Voor een nieuwe auto is het verstandig om voor een all-riskverzekering te kiezen. Een verzekering sluit je namelijk in eerste instantie af om de schade te vergoeden die jij aan anderen hebt toegebracht. Met een autoverzekering kun je hen vrijstellen van schade en bovendien draai jijzelf niet op voor de kosten. Rijdt iemand jou aan, dan kun jij een beroep doen op de verplichte verzekering van de tegenpartij. Heb je echter een nieuwe auto, dan kun je kiezen voor een all-riskverzekering. Dit is de enige optie die ook de schade uitkeert die jij aan jouw wagen hebt opgelopen. Deze optie wordt aangeraden voor nieuwe auto’s omdat deze bijna altijd de moeite van het repareren waard zijn. Oudere wagens hebben vaak een lage dagwaarde die lager ligt dan de kosten die je moet betalen om je wagen weer te herstellen. In dat geval is het voordeliger om een andere auto te kopen. 

Extra opties toevoegen 

Wanneer je gaat kijken naar welke verzekering het beste bij jouw wagen past, kijk dan ook even naar de extra opties die je kunt toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld pechhulp aan je verzekering toevoegen. Kom je een keer tot stilstand op de weg, dan kun je gelijk een monteur inschakelen die de wagen zal nakijken. Heb je speciale accessoires aan je auto aangebracht? Dan kun je die ook mee laten verzekeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dure audio-installaties die niet standaard onder je autoverzekering vallen. Bekijk alle mogelijkheden even bij je verzekeraar om er zeker van te zijn dat je er geen mist. Een goede verzekering kan je namelijk veel geld besparen. 

Vandaag nog je polis afsluiten 

Wanneer je niet langer wilt wachten, kun je je Audi verzekering online afsluiten door gelijk even naar de site van je verzekeraar te gaan. Je vindt daar een handige tool waarin je een aantal vragen moet beantwoorden. Op basis van je antwoorden, krijg je te zien welke autoverzekering het beste bij jouw wagen past. Uiteindelijk kun je hier ook je aanvullende verzekeringen toevoegen.