Maak jouw tuin een verlengstuk van de woonkamer

Maak jouw tuin een verlengstuk van de woonkamer

In tijden van de coronacrisis zijn veel Nederlanders niet op vakantie geweest. Iedereen is veel thuis geweest en druk bezig om zijn woongenot te vergroten. De hoveniers zijn drukker dan ooit en ook de woonwinkels hebben enorm veel klandizie gehad. Iedereen wil iets veranderen aan zijn woonkamer of tuin. Dit moet echt de ultieme leefomgeving worden. Begrijpelijk ook, want we brengen hier meer tijd dan ooit te voren in door. In dit artikel geven wij je drie goede tips om jouw tuin een verlengstuk van jouw woonkamer te maken.

De overgang van woonkamer naar tuin

Vooral in de jaren 30 huizen zie je nog dat er gekozen is voor één deur naar de tuin en daarbij nog een raam(kozijn). Om jouw tuin meer aan te laten sluiten bij jouw woonkamer, zou je ervoor kunnen kiezen om er één groot kozijn van te maken. Hierdoor kun je in de zomer de schuifpui open zetten, waardoor je de tuin echt bij de woonkamer betrekt.

Kleurkeuze tuintegels

Heb je houten(kleur) vloer en heb je al een kozijn wat vrij open is? Dan kun je er voor kiezen om lichtbruine tegels te nemen. Als je de tuintegels in dezelfde kleurtint maakt als de vloer die in je woonkamer ligt, zorg je voor meer eindheid. Hierdoor lijkt de tuin echt het verlengstuk van de woonkamer waar je naar opzoek bent.

De tuinverlichting maakt het af

Door een mooi lichtplan te maken kun je de tuinverlichting laten aansluiten op de woonkamer verlichting. Als deze bijvoorbeeld beide warmgeel zijn, breng je de woonkamer en tuin al veel meer bij elkaar. Zeker in de donkere maanden, creëer je enorm veel ruimte in huis als de tuin verlicht is. Onze gouden tip is dus om in plaats van gesloten gordijnen te kiezen voor mooie tuinverlichting in de wintermaanden. Veel mensen kiezen hier niet voor, om financiële redenen. Om deze reden zouden wij adviseren led buitenverlichting aan te schaffen. Het voordeel hiervan is dat het zeer zuinig is en maar enkele center per dag kost. De ruimte die het oplevert in de woonkamer is daarin tegen zeker de moeite waard.