Lees deze 5 tips voor een gezondere levensstijl

Lees deze 5 tips voor een gezondere levensstijl

Een gezonde levensstijl staat bij veel mensen hoog op het prioriteitenlijstje. Toch blijkt dat het in de praktijk best lastig kan zijn om je hieraan te houden. De rest van ons leven gaat ook gewoon door en andere aspecten vragen aandacht. Wil je toch goed op je gezondheid letten, lees dan onze tips.  

1. Blijf in beweging

Zorg er in ieder geval voor dat je in beweging blijft. Dit kan zijn door regelmatig de sportschool Breda te bezoeken. Kies een routine die haalbaar is voor jou. Misschien sta je het liefste drie keer per week in de sportschool, maar gaat dat vanwege andere verplichtingen niet lukken. Streef in dat geval naar een keer per week. Het kan ook zijn dat ook een bezoek aan de sportschool niet past in jouw leven. Ga dan elke dag een rondje lopen of doe thuis wat sportoefeningen. Dit kan ook yoga zijn. Zolang je in beweging probeert te blijven, ben je op de goede weg.  

2. Beperk alcohol en cafeïne

We denken er soms niet bij na, maar alcohol en cafeïne zijn eigenlijk niet heel goed voor ons lichaam. Die dagelijkse kopjes koffie kunnen misschien wel wat minder. Ook dat glaasje wijn bij iedere avondmaaltijd is niet nodig. Kijk of je op dit gebied wat kan minderen. Houd alcohol bijvoorbeeld beperkt tot in het weekend. Of drink een glas in plaats van twee. Qua koffie kan je kiezen voor cafeïnevrije koffie. Wil je die opkikker in de ochtend toch echt behouden, vervang dan de koffie in de avond voor een cafeïnevrije variant. Je slaapt hier ook meteen beter door. 

3. Rust goed uit 

Voldoende rust wordt vaak onderschat. Toch is het ontzettend belangrijk voor een gezonde levensstijl. Blijven we maar doorgaan, dan raakt ons lichaam uitgeput. Plan daarom voldoende rustmomentjes in en ontstress dan helemaal. Ben je lekker bezig geweest in de Basic-Fit, gun jezelf daarna dan een rustig moment op de bank. Laat je lichaam tot rust komen van de inspanningen die het heeft verricht, zodat het kan herstellen.

4. Eet gezond

Misschien is het een inkoppertje, maar zorg er ook voor dat je gezond eet. Dit betekent niet dat je vanaf nu alleen maar op een blaadje sla mag knabbelen. Er zijn genoeg recepten te vinden waar alle juiste voedingsstoffen inzitten, maar die toch ook erg lekker zijn. Bovendien is af en toe een frietje of een pizza helemaal niet erg. Zolang er maar een goede balans is tussen voedzaam eten en lekkere tussendoortjes. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende water blijft drinken. Hiermee hydrateer je je lichaam en kunnen afvalstoffen het lichaam verlaten. 

5. Doe iets waar je blij van wordt

Tot slot moet je ook aan je mentale gezondheid denken. Doe daarom regelmatig iets waar je blij van wordt! Dit kan iets groots zijn, zoals een reis maken of een dagje uit, maar het kan ook al heel klein. Kijk ’s avonds bijvoorbeeld een leuke film, trek de natuur in of doe met z’n allen een spelletje. Plezier is ontzettend gezond voor ons.