Hoe maak je een microvezeldoek schoon na gebruik?

Hoe maak je een microvezeldoek schoon na gebruik?

Microvezeldoeken zijn erg populair omdat ze zo goed schoonmaken. Ook voor grotere schoonmaakklussen, zoals het schoonmaken van je auto, zijn deze doeken erg fijn om te gebruiken. Microvezeldoeken nemen meer viezigheid op, daardoor je sneller en beter kunt schoonmaken. Maar hoe kun je deze doeken zelf schoonmaken na gebruik? Dit is natuurlijk belangrijk om te weten als je de doeken vaker wilt gebruiken. Hier lees je hoe je een microvezeldoek na gebruik het beste kunt reinigen.

Voordelen van een microvezeldoek

De stof waarvan de microvezeldoeken zijn gemaakt, is een samenstelling van polyester en nylon. Door de textuur van deze stof, blijft vuil makkelijker hangen. Hierdoor worden vuildeeltjes dus niet uitgesmeerd of verder verplaatst naar een andere locatie. Viezigheid wordt zo dus beter opgenomen door deze doeken. Je hoeft hierbij ook alleen maar water te gebruiken en geen extra chemische schoonmaakmiddelen. Dit is goedkoper en beter voor het milieu.

Als je microvezeldoeken gebruikt, hoef je ook minder kracht te zetten tijdens het schoonmaken. Je hoeft dus niet hard te duwen en wrijven over het vuil. Dit is ook een stuk fijner als je lange tijd aan het schoonmaken bent.

Hoe maak je een microvezeldoek schoon?

Na gebruik moet je de doeken zelf natuurlijk ook schoonmaken. Je kunt dit het beste doen door de doeken te wassen. Hiervoor kun je gewoon de wasmachine gebruiken. De ideale temperatuur hiervoor is tussen de 30 en 60 graden. Staat de wasmachine wat hoger, dan is dit ook geen probleem. De doeken kun je namelijk zonder problemen wassen tot aan 95 graden. Wasverzachter gebruiken hierbij is niet aan te raden. Hierdoor zul je op lange termijn minder effectief kunnen poetsen met de microvezeldoek. Ook de droger en strijkijzer kun je beter niet gebruiken om deze doeken droog te maken. Heb je microvezeldoeken met een felle kleur? Dan moet je deze eerst apart wassen van je andere kleding en was. Anders bestaat er namelijk een kans dat deze doeken kleur afgeven aan de andere was.

Een microvezeldoek is ideaal om te gebruiken in het huishouden, om je auto of andere producten schoon te maken. Je bespaart hierdoor veel tijd, geld, kracht en moeite. Het is daarom voor iedereen aan te raden om zo'n doek in huis te halen.