Hoe kies je de juiste kinderwagen?

Hoe kies je de juiste kinderwagen?

Wanneer er een baby op komst is, heb je uiteraard veel spullen nodig. Of dit volledig nieuwe producten zijn of tweedehands, dat maakt voor de meeste producten geen verschil. Maar wanneer je een kinderwagen aan gaat schaffen is het wel belangrijk op een aantal punten te letten.

Waar op letten bij het aanschaffen van een kinderwagen?

De kinderwagen gebruik je erg intensief, vrijwel elke dag, en daarom is het heel belangrijk dat deze zowel bij jou als je partner past, maar ook bij jullie situatie. Denk hierbij aan waar je de wagen op wilt bergen, of de kinderwagen vaak mee gaat de auto in of juist met het OV, of dat je van plan bent op verschillende terreinen te gaan wandelen.

Verschillende soorten kinderwagens

Er zijn verschillende soorten wagens te vinden, maar voor een pasgeborene heb je een kinderwagen nodig. Dit is een wagen met een bak waar de baby in kan liggen, en vaak kun je deze wagen ook ombouwen tot wandelwagen met een stoeltje. Bovendien is het bij deze wagens vaak ook mogelijk door middel van adapters de autostoel op het onderstel te plaatsen. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld naar de winkel gaat. Je kleintje zit al in de autostoel in de auto, en je hoeft niet de wagenbak mee te nemen maar alleen het onderstel. Dit scheelt al veel ruimte.

Ook zijn er dan nog combiwagens, voor als je een tweeling verwacht. Hierop passen twee reiswiegen of twee autostoeltjes. De combiwagen is voor de meeste ouders de meest logische keuze, omdat je deze kunt ombouwen als ze zelfstandig kunnen zitten en niet meer in de bak passen.

Past de wagen bij mij?

Heb je een kinderwagen gezien? Dan is het eerst tijd om te kijken of hij wel bij jou en je partner past. Belangrijk hierbij is om te kijken hoe hoog of laag de reiswieg is, maar ook hoe hoog de duwstang is en of je deze nog kunt verstellen. Het ene merk heeft een veel lagere reiswieg dan de ander, dus wanneer jij lang bent kan dit een probleem zijn.

Kijk er ook zeker naar of de kinderwagen goed in te klappen is en of de bekleding er eenvoudig afgehaald kan worden om het te wassen. Is het de bedoeling dat je lopend boodschappen gaat doen met de kinderwagen? Kijk dan ook zeker na of er een opbergmand onder de wagen aanwezig is en of deze groot genoeg is. Bij Mio-Amore vind je mooiste kinderwagens.