Hoe kies je de beste en meest goedkope internetprovider?

Hoe kies je de beste en meest goedkope internetprovider?

Als je op jezelf gaat wonen of verhuist, moet je meestal een nieuw abonnement voor internet en televisie afsluiten. Het kan ook zijn dat je ontevreden bent met je huidige kosten voor hey abonnement, de internetsnelheid of de service van de provider. Er zijn verschillende redenen waarom je zou willen overstappen van provider. Als je dit wilt doen, moet je zorgen dat je de goede keuze maakt. Waar moet je op letten als je een internetabonnement afsluit? En wat kun je doen om de beste deal te vinden voor jouw situatie? Alles over het uitzoeken van internetproviders lees je hier.

Provider uitkiezen

Wil je overstappen van internetprovider, of ben je op zoek naar een eerste abonnement? Dan moet je in eerste instantie gaan kijken naar de opties die je hebt. Deze kunnen namelijk verschillen per plaats, regio of provincie. Je kunt gemakkelijk opzoeken op internet uit welke providers te kunt kiezen. Grote providers in Nederland zijn bijvoorbeeld Ziggo en KPN, maar er zijn ook veel kleinere providers te vinden.

Internetsnelheid

Hiernaast moet je nadenken over het soort contract dat je wilt. Wil je ook televisie, of liever alleen internet? Wil je dit internet via ADSL, kabel of glasvezel gaan gebruiken? Als je deze keuzes hebt gemaakt, heb je ook nog verschillende hoeveelheden aan data. Een hogere downloadsnelheid kan slim zijn voor mensen die vaak online werken, computerspellen spelen of op een andere manier vaak intensief bezig zijn op de computer.

Gebruik je het internet vooral voor simpele taken, zoals sociale media, e-mailen en het bekijken van wat websites? Dan kun je misschien beter wat geld besparen en kiezen voor een goedkoop abonnement. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een abonnement met 20 mb/s of 100 mb/s. Hoe hoog de snelheden precies zijn, verschilt per provider en gekozen internetabonnement.

Vergelijk het aanbod

Hoe kun je zorgen dat je de provider kiest met de laagste prijs, met voldoende data? Hiervoor is het vaak slim om een online vergelijker te gebruiken. Met deze websites of applicaties kun je internet vergelijken. Je vult simpelweg je adres en gegevens in, waarna je een overzicht krijgt te zien van al jouw opties. Hierbij zie je dan ook de prijs en de hoeveelheid data die je krijgt. Verder is het nog belangrijk om wat reviews en ervaringen van andere klanten door te lezen. Zo weet je zeker waar je aan toe bent, inclusief de voor- en nadelen van de providers.

Heb je al een internetabonnement? Dan kun je met een vergelijker kijken of je hierop kunt besparen door over te stappen. Zo betaal je uiteindelijk een stuk minder per maand, met misschien wel meer data en sneller internet.