Het Alhambra bezoeken in Granada? Dit je moet je weten!

Het Alhambra bezoeken in Granada? Dit je moet je weten!

Het Alhambra kasteel in de Spaanse stad Granada is eigenlijk een wereldwonder! Het is een grote Moorse vesting in zuid-Spanje wat eigenlijk de laatste vesting van de Moren in Spanje was. De inname van dit kasteel door de katholieken betekende het einde van de islamitische overheersing van het Iberisch schiereiland (Spanje en Portugal). Hoe kun je erin komen, wat kosten de tickets voor het Alhambra in Granada?

Karel V en het Alhambra

Het Alhambra is dus een islamitisch kasteel, maar was toen de katholieken de boel overnamen (1492) eigenlijk nog helemaal niet zo oud. Daarom zijn er nog allerlei gebouwen bijgekomen. Karel V verbleef in het jaar 1526 zo'n 6 maanden in het Alhambra. Hij bouwde er een paleis dat later bekend kwam te staan als het paleis van Karel V.

Willem van Oranje diende in zijn tijd als staatsman nog aan het hof van Filips II, de vader van Karel V. Het was de tijd dat Europa werd gevormd. Karel V vond Granada zo mooi dat hij de stad tot hoofdstad van Spanje verklaarde. Dat werd later teruggedraaid.

Van verval tot restauratie

De tijd van Karel V was nog een hoogtepunt in de geschiedenis van het Alhambra. Later raakte het fort/paleis in vergetelheid en in verval. Napoleon bracht schade toe en er was een heftige aardbeving. In de jaren erna werd het Alhambra eindelijk gerestaureerd. Gelukkig maar. Aan het einde van de 20e eeuw werd het uitgebaat, men kon kaartjes kopen om naar binnen te gaan. We kennen het nu niet anders meer. Maar met het geld van de tickets voor het Alhambra wordt het kasteel wel gerenoveerd. Dus dat is goed! Ook kunnen op deze manier veel mensen het fort bewonderen.

Tickets voor het Alhambra

Een kaartje kost tegenwoordig gauw €25. De tuinen zijn te bezoeken vanaf €15. Complete tickets voor het Alhambra zijn te koop vanaf ongeveer €35. Toch is het een bedrag wat je met een baan in principe wel zou moeten kunnen missen. En als je in Granada bent dan kun je een bezoek aan dit fantastische kasteel / paleis dan ook zeker niet overslaan. Laat je inspireren door de geschiedenis en hoor de verhalen aan van vroeger. Dan is deze tijd nog zo slecht niet!