Goedkoop beleggen in aandelen?

Goedkoop beleggen in aandelen?

Overweeg je al een tijdje om te gaan beleggen? Omdat je die lage rentestand een beetje zat bent en ervan baalt dat je vermogen al een aantal jaren niet echt groeit? Misschien weet je niet veel af van beleggen en ben je ook niet op de hoogte van de kosten die hieraan verbonden zijn. Hieronder kun je lezen wat beleggen precies is, wat de voordelen hiervan zijn en welke kosten hieraan verbonden zijn. Na het lezen zul je tot de conclusie komen dat je het beste vandaag nog kunt beginnen met beleggen en dat dit echt niet duur hoeft te zijn. Gegarandeerd!

Waarom beleggen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen gaan beleggen. De belangrijkste reden is natuurlijk omdat mensen er geld mee willen verdienen. Als je kiest voor een meerjarenplan (bijvoorbeeld tien jaar) en je belegt zorgvuldig en verstandig, dan kun je een mooi rendement behalen. Dit rendement ligt in veel gevallen hoger, dan het rendement wat je behaalt op een spaarrekening. Met dit opgebouwde vermogen, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je huis (deels) af te lossen of de studies van je kinderen mee te betalen. Heb je een droom dat je ooit een eigen zeiljacht wil aanschaffen? Met beleggen kun je deze droom verwezenlijken! Naast financieel gewin is beleggen ook nog eens leuk om te doen, leerzaam en iedere dag weer spannend. Wist je trouwens dat als je geld belegt, dit te alle tijden gewoon beschikbaar voor je blijft? Het is dus niet zo dat je geld ‘vast’ staat als je belegt. Dat is wel zo’n fijne gedachte als je altijd wilt kunnen beschikken over je eigen geld.

Kosten beleggen

Het is belangrijk om te weten dat er kosten mee gemoeid zijn, om te beleggen. Zo betaal je bijvoorbeeld transactiekosten, deze kosten hangen aan een individuele transactie. Als je aandelen koopt of verkoopt, worden deze kosten in rekening gebracht. Het komt ook voor bij brokers, dat ze servicekosten in rekening brengen voor hun diensten. Dit is gebaseerd op bijvoorbeeld de helpdesk die je kunt bellen, het kost geld om die te bemannen; hier rekenen sommige brokers geld voor. Naast deze kosten zijn er nog meer soorten kosten, denk hierbij aan bewaarloon, beheerskosten en retourprovisie. Online kun je precies vinden waar deze kostensoorten precies voor staan en of die voor jou relevant zijn. Wil je gaan voor de marktleider in Nederland? DEGIRO beleggen is dan echt iets voor jou! Op zoek naar een gebruikersvriendelijke broker met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding? MEXEM beleggen is dan de perfecte keuze. Waar ga jij voor?