Een Kamado BBQ kopen? Hier moet je op letten

Een Kamado BBQ kopen? Hier moet je op letten

Een Kamado barbecue is een eivormige barbecue die gemaakt is van keramiek. Hij ziet er stijlvol uit en is erg handig om mee te koken. Je kunt er alle kanten mee uit: grillen, roosteren, roken enzovoort. De warmte wordt vanbinnen goed vastgehouden en de barbecue heeft een vuurvaste buitenkant. Op een thermometer kun je vaak zien hoe warm het van binnen is en met een ventilatie deurtje en klep kun je de temperatuur reguleren.

Je vindt hem in verschillende kleuren, maten en soorten. Er zijn veel merken Kamado die een Kamado barbecue verkopen. Je ziet al gauw door de bomen het bos niet meer. Daarom is het fijn om te weten waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een geschikte barbecue. Dat lees je in dit artikel.

De kamado barbecue in gebruik

De kamado barbecue is een gesloten barbecue systeem dat werkt op houtskool. De warmte wordt door het keramiek goed vastgehouden en mede daardoor is de barbecue erg zuinig. Doordat hij kan worden afgesloten trekt de rokerige barbecue smaak goed in het eten. Op de temperatuurmeter kun je de temperatuur bekijken en met de ventilerende luikjes kun je die naar wens zelf reguleren.

Met de barbecue kun je zowel grillen, roken, roosteren, bakken, stomen als koken. Hou je dus van gevarieerd koken? Dan kun je met een kamado barbecue goed uit de voeten! Online vind je veel recepten die je met de kamado kunt maken.

Onderlinge verschillen

Er zijn een aantal grote verschillen bij Kamado barbecues. Een eerste is het formaat, bedenk vooraf voor hoeveel mensen je wilt gaan koken en maak op basis daarvan de keuze hoe groot formaat je dan nodig hebt. Voor een gemiddeld gezin van ongeveer 4 personen is een diameter van 35 cm geschikt. Wil je ook voor grotere gezelschappen kunnen koken met de barbecue? Ga dan voor een groter formaat.

Wat bovendien belangrijk is om over na te denken bij het aanschaffen van een barbecue is welk bedrag je eraan wilt uitgeven. Dat bedrag kan variƫren van een paar honderd tot een paar duizend euro. Op de website bbq-aanbieding.nl vind je leuke acties om op een voordelige wijze een Kamado BBQ aan te schaffen.

Merken

De meest bekende merken die een Kamado barbecue verkopen zijn: de Big Green Egg en Kamado. Ook barbecue merk Weber heeft een Kamado model in het assortiment. Er is regelmatig een Kamado BBQ aanbieding op het internet te vinden, dus hou dat goed in de gaten. Alle merken bieden barbecues van goede stevige kwaliteit die lang meegaan.