Donkere kringen onder de ogen verminderen doe je zo

Donkere kringen onder de ogen verminderen doe je zo

Heb jij te maken met donkere ogen onder de kringen? Dat is wellicht erg vervelend, aangezien het jouw uitstraling zal beïnvloeden. Mensen kijken bij een eerste ontmoeting vooral naar de ogen, voordat ze deze persoon goed leren kennen. Je eerste indruk is dus al van belang. Voor de kringen onder de ogen geldt dat deze niet snel zullen voorkomen op het moment dat jij een gezonde levensstijl hanteert. Bij een levensstijl met gezonde voeding, voldoende water en natuurlijk voldoende slaap zullen niet snel donkere kringen onder de ogen ontstaan. Toch hebben ook mensen met een gezonde manier van leven last van dit probleem. In dat geval is er sprake van een genetische overdracht.

Genetische component

Vaak is er sprake van een genetische overdracht, als jij te maken hebt met kringen onder de ogen. Met name bij een situatie waarin er sprake is van een gezonde manier van lezen, maar je toch te maken hebt met dit probleem. Er zijn simpelweg twee soorten kringen, waarbij geldt dat deze behandeld kunnen worden bij Betan Clinics. Ten eerste is er sprake van te veel pigment onder de ogen. Dit kan behandeld worden met huidtherapie, waarbij pigmentvorming gestabiliseerd wordt en overmatig pigment wordt afgebroken. Dit lost het probleem al snel op. De tweede soort heeft met name te maken met dunne huid onder de ogen, waardoor er structuren doorschemeren.

Huid steviger maken

De oplossing ligt voornamelijk in het ondergaan van een cosmetische behandeling, waarbij de huid steviger wordt gemaakt. De elasticiteit van de huid blijft verder hetzelfde. Het is belangrijk om te vermelden dat er sprake is van een behandeling waarbij de kwaliteit van de huid niet wordt aangetast. Als gevolg van de behandeling is er dus geen sprake van een slechte invloed op jouw gezondheid. Bij de behandeling is een goede voorbereiding echter wel van belang. Hierdoor weet je wat er gaat gebeuren en kom je niet voor verrassingen te staan.

Overleg met de arts

Ondanks het feit dat er geen sprake is van een ongewenst effect op de huid, blijft het verstandig om niet zomaar te kiezen voor een behandeling. Overleg vooral met een huisarts, die jou eventueel kan doorverwijzen. De huisarts zal verder achterhalen wat de beste keuze is voor jou, aangezien niet ieder probleem kan worden opgelost door dezelfde cosmetische behandeling. Kennis en expertise dient als basis te dienen voor het doorvoeren van goede beslissingen, wat een huisarts uiteraard kan geven.