Deze lente naar Portugal op vakantie? Deze badplaatsen zijn leuk om te boeken

Deze lente naar Portugal op vakantie? Deze badplaatsen zijn leuk om te boeken

Portugal is een populaire bestemming voor zon- en strandliefhebbers. Met een lange kustlijn biedt het land vele prachtige badplaatsen die bekend staan om hun witte zandstranden en levendige sfeer. Wilt u deze lente nog snel last minute een vakantie boeken in Portugal? Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de mooiste badplaatsen in Portugal.

Praia da Rocha

Een van de meest populaire badplaatsen in Portugal is Praia da Rocha, gelegen aan de zuidkust van de Algarve. Het prachtige strand is omringd door hoge kliffen en biedt een panoramisch uitzicht op de oceaan. Het strand is breed en lang, met fijn zand en kalme wateren, waardoor het perfect is om te zonnen, zwemmen of surfen. Langs de boulevard vindt u vele restaurants, bars en winkels, die een bruisende sfeer creëren. Ideaal dus, voor een heerlijke zonvakantie onder de zon.

Albufeira

De populaire plaats Albufeira. De stad heeft een oude binnenstad met smalle straatjes, witgekalkte huizen en vele restaurants en bars. Het belangrijkste strand van Albufeira is Praia dos Pescadores, dat zich uitstrekt over een kilometer en wordt omringd door kliffen. Het strand heeft fijn zand en kalme wateren, ideaal om te zwemmen, zonnebaden en watersporten.

Lagos

Lagos is een prachtige badplaats aan de westkust van de Algarve, bekend om zijn stranden en rotsformaties. Praia do Camilo is een van de meest pittoreske stranden van de stad, omgeven door hoge kliffen en toegankelijk via een trap. Het strand heeft helder water en is perfect om te zwemmen, snorkelen en duiken. De stad heeft ook een historisch centrum met smalle straatjes en historische monumenten, waaronder het kasteel van Lagos.

Cascais

De charmante badplaats Cascais aan de westkust van Portugal, ligt op slechts 30 minuten rijden van Lissabon. Het belangrijkste strand van Cascais is Praia da Rainha, dat beschut wordt door rotsen en omgeven is door kleurrijke vissershuisjes. Het strand heeft fijn zand en kalme wateren, ideaal om te zwemmen en te ontspannen. De stad heeft ook een jachthaven, vele restaurants en winkels, en is een populaire bestemming voor watersporten zoals surfen en windsurfen.

Portimão

Portimão is een populaire badplaats aan de zuidkust van de Algarve, bekend om zijn stranden en vissershaven. Praia da Rocha is het belangrijkste strand van de stad, dat zich uitstrekt over drie kilometer en wordt omringd door hoge kliffen. Het strand heeft fijn zand en kalme wateren, ideaal om te zwemmen en te zonnebaden. Langs de boulevard vindt u vele restaurants, bars en winkels, die een bruisende sfeer creëren.