De voordelen van wagenpark telematica

De voordelen van wagenpark telematica

Wil je jouw wagenpark efficiënt beheren? Dan is het toepassen van telematica een goede oplossing. Met een telematica systeem krijg je inzicht in alle data van de voertuigen binnen jouw wagenpark. De mogelijkheden van wagenpark telematica zijn eindeloos. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen opgesomd.

Verbeter de veiligheid

Telematica kun je onder andere gebruiken om de veiligheid bij het gebruik van jouw wagenpark te verbeteren. Met telematics kun je het rijgedrag van chauffeurs positief beïnvloeden met als gevolg dat de chauffeur veiliger rijdt. Door middel van data kunnen rustigere routes genomen en weet je precies of de chauffeur zich houdt aan de snelheid. Verder zorgt de tracking software ervoor dat gestolen voertuigen gemakkelijker terug gevonden kunnen worden. Een voertuig met telematica wordt om deze reden ook minder snel gestolen. Gebeurt dit toch? Dan kost het terugvinden van de locatie slechts enkele minuten.

Bespaar op brandstofkosten

Het toepassen van telematica voor jouw wagenpark zorgt ervoor dat je zuiniger kunt gaan rijden waardoor je op brandstof bespaart. Minder brandstofverbruik kun je behalen door het rijgedrag van de chauffeurs te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het te snel optrekken of het te laat schakelen waardoor er onnodig hoge toeren gedraaid worden. Door middel van telematica krijg je inzicht in het rijgedrag waardoor je precies weet waar de verbeterpunten liggen om brandstof te besparen. Een andere optie van telematica is dat de meest zuinige route gekozen kan worden, waardoor je bespaart op brandstof wanneer er naar een locatie gereden moet worden.

Verminder de CO2 uitstoot

Vanzelfsprekend is dat je bij minder brandstofverbruik ook de CO2 uitstoot vermindert. Zeker in de huidige tijden wil je als bedrijf een groen imago en bijdragen aan een beter milieu. Met telematica kun je de CO2 uitstoot van je wagenpark beperken. Zo beperk je de voetafdruk van jouw bedrijf.

Sneller op locatie

Met een telematica systeem in het voertuig wordt de chauffeur voorzien van real-time informatie, waardoor eenvoudig de snelste route gekozen kan worden. Staat er ergens file of zijn er wegen afgesloten? Met telematica weet je zeker dat je altijd de beste route krijgt om op de gewenste locatie te komen. Zo voorkom je vertraging onderweg én bespaar je brandstofkosten.