Lees deze 3 tips om je garderobe te verduurzamen!

Lees deze 3 tips om je garderobe te verduurzamen!

Ken je dat? Je kledingkast zit volkomen vol en toch heb je het gevoel dat je niets hebt om te dragen. Geen enkele outfit zit lekker, er zitten veel miskopen in en inmiddels weet je niet eens meer wat je allemaal in huis hebt. Geloof ons, dan ben je zeker niet alleen. Door de jaren heen weten we ongelooflijk veel kleding te verzamelen, maar echt duurzaam is dit natuurlijk niet. 

Wil jij dit toch eens anders aanpakken? Er zeker van zijn dat je voortaan kunt vinden wat je nodig hebt? Je geen onnodige miskopen meer hoeft te begaan en tegelijkertijd meer op het milieu let? Dan wordt het hoog tijd voor verandering. Maar hoe pak je dit aan? In dit artikel geven we drie tips om je garderobe (verder) te verduurzamen. 

Kies voor kwaliteit 

Ben jij iemand die in elke winkel wel iets weet te kopen? Dan weet je waarschijnlijk ook dat er enorme kwaliteitsverschillen kunnen zijn. Sommige kledingstukken kun je na één seizoen al weggooien, terwijl je andere outfits al jaren zonder problemen draagt. Kwalitatieve kleding is natuurlijk de meest duurzame optie. Als je kiest voor kwalitatieve kleding van bijvoorbeeld thestorewoerden.nl dan weet je zeker dat je hier ook echt jaren plezier van hebt. Bovendien is de kleding op eerlijke wijze geproduceerd, zodat het milieu niet onnodig wordt belast. Ook weet je zeker dat er geen sprake is geweest van uitbuiting of kinderarbeid. 

Bij een duurzame garderobe wil je het liefst investeren in items waar je jaren plezier van zult hebben. Probeer daarom de echte trends een beetje links te laten liggen. Dit vind je nu misschien heel mooi, maar de kans is groot dat dit na een jaar alweer uit de mode is. Kies daarom liever voor tijdloze items en investeer hier extra in. Denk bijvoorbeeld aan de absolute basics, zoals een fijne blouse en jeans. 

Ruim je kledingkast op 

Voordat je veranderingen door kunt voeren, is het eerst belangrijk om je kledingkast eens goed op te ruimen. De kans is groot dat je niet eens weet wat hier allemaal in ligt. Haal daarom echt eens alles uit de kast en maak stapeltjes met dingen die weg kunnen (kapotte kleding), dingen die je weg wilt geven, naar de kringloop brengt of verkoopt en de items die nog mogen blijven. Zo wordt de kast direct een stuk overzichtelijker. Wees in elk geval zeker niet bang om te minimaliseren. Hoe minder clothes er in je kast hangt, hoe makkelijker het wordt om straks outfits samen te stellen. Less is more. 

Maak meerdere combinaties 

Je hebt niet veel kleding nodig om er telkens weer anders uit te zien. Het is juist de kunst om met zo min mogelijk kledingstukken zoveel mogelijk verschillende combinaties te maken. Hiermee voorkom je dat je kast straks volledig vol is. Bovendien zorgt het er ook voor dat je creatiever gaat denken. Probeer daarom eens op een regenachtige zondag te werken met de kleding die je momenteel in je kast hebt hangen. Hoeveel combinaties kun je maken?