De huidige voetbalstanden en komende wedstrijden om in de gaten te houden

De huidige voetbalstanden en komende wedstrijden om in de gaten te houden

Hoewel de internationale competities langzaamaan op hun einde beginnen te lopen, is er voor voetbalfans nog genoeg om naar uit te kijken. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het komende EK in de zomer. Het biedt voor Oranje de kans om zich te laten zien, na vorige keer afwezig te zijn geweest. Welke competities zou je de komende tijd in de gaten moeten houden, wanneer je op zoek bent naar spannende wedstrijden? Wat zijn de te verwachten Champions League wedstrijden voor dit seizoen en het komende jaar? Wat is de Eredivisie tussenstand aan het eind van het seizoen? Je leest er op deze pagina meer over.  

Eredivisie lijkt al vroeg beslist te gaan worden 

Waar met name Ajax en AZ vorig seizoen dicht bij elkaar stonden, lijkt de spanning dit seizoen al vroeg weg te zijn. Ajax heeft een ruime voorsprong op haar achtervolgers en heeft zelfs nog een wedstrijd extra te spelen om die voorsprong verder te verruimen. Ajax is daarnaast nog actief in de Europa League en strijdt samen met Vitesse om de winst van de Nederlandse beker. Voor de clubs achter Ajax speelt de tweede plaats een belangrijke rol. Iedere club wil volgend jaar Europees voetballen. Met een tweede plaats komen clubs in aanmerking voor de Champions League, mits zij zich hier via een play-off begin volgend seizoen voor plaatsen. 

Spanning in de Spaanse en Franse competitie 

Spannender is het in de Spaanse en Franse competitie. Atlético Madrid had eerder dit jaar nog een ruime voorsprong, maar zag deze de afgelopen tijd slinken. FC Barcelona en Real Madrid hebben de achtervolging ingezet en zijn tot op een paar punten genaderd. Saillant detail; FC Barcelona speelt begin mei thuis tegen Atlético Madrid. Het kan een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen worden in de Spaanse competitie. 

Ook in Frankrijk is het nog erg spannend. Daar strijden Lille, PSG en Olympique Lyon om de titel. Het voordeel dat Lille en Olympique Lyon hebben is dat zij al niet meer meedoen in Europese toernooien. Zij kunnen zich hierdoor volledig op de competitie richten. 

Duitse en Engelse competitie lijken beslist te zijn 

Net als in Nederland lijkt de competitie ook in Duitsland en Engeland beslist te zijn. In Engeland is het Manchester City dat de titel lijkt te winnen, terwijl in Duitsland FC Bayern München de beste papieren heeft voor een nieuw kampioenschap. Al geldt in de Duitse competitie dat ook RB Leipzig nog kans maakt.