De 3 voordelen van een steelstofzuiger

De 3 voordelen van een steelstofzuiger

Stofzuigen; niet bepaald het leukste klusje thuis. Althans, voor veel mensen niet. Steeds weer die stofzuiger uit de kast moeten trekken, moeilijk doen met de draad. Je kent het wel. Toch heeft er zich de laatste jaren een belangrijke ontwikkeling ingezet in de stofzuigerbranche. Namelijk met de ontwikkeling en doorontwikkeling van de steelstofzuiger. Dit is een nieuw soort stofzuiger die op flink wat punten verschilt van de traditionele stofzuiger. In dit artikel zetten we de drie grootstel voordelen van een steelstofzuiger ten opzichte van een traditionele stofzuiger op een rijtje. Zo kun je gemakkelijk beslissen wat voor jou type huishouden de beste steelstofzuiger is.

Steelstofzuigers zijn draadloos

Het allerfijnste aan een steelstofzuiger, is dat deze bijna altijd draadloos is. Zoals gezegd, loop je met een traditionele stofzuiger vaak moeilijk te doen met de draad. Hij blijft achter de stoel hangen, schiet uit het stopcontact wanneer je net in een hoekje de vloer wilt stofzuigen, of iemand struikelt erover. Kortom: er zijn een hoop dingen waar je je bij een stofzuigerdraad aan kunt irriteren. Bij een steelstofzuiger heb je dit probleem gelukkig niet. Deze werken op een accu die je na het stofzuigen oplaadt. Doordat je met een opgeladen stofzuiger aan de slag kan, kun je het hele huis door zonder draad en ben je veel flexibeler. Je komt makkelijk in vieze hoekjes waar stof op de grond ligt. En je switcht veel gemakkelijker van kamer naar kamer. Je hebt dus veel meer bewegingsvrijheid.

Geen extra kosten meer voor stofzakken

Traditionele stofzuigers werken vrijwel allemaal met stofzakken. Deze zakken vangen het stof op, en wanneer de zak vol is gooi je deze weg in de prullenbak. Dit is niet alleen soms onhandig omdat je op de momenten dat je het niet wilt loopt te stoeien met een stofzak die je uit je stofzuiger moet verwijderen, maar het kost je na je aankoop van je stofzuiger ook nog eens steeds weer opnieuw geld. Een steelstofzuiger is zakloos. Hierdoor heb je geen extra kosten meer aan stofzuigerzakken die je na aankoop van je stofzuiger nog bij moet kopen. Dit scheelt je op jaarbasis al snel meer dan €20,-. Reken maar uit als je de stofzuiger een paar jaar gebruikt.

Er zit bijna altijd een kruimelzuiger bij

Een steelstofzuiger heeft bijna altijd een geïntegreerde kruimelzuiger. De kruimeldief zit vaak bevestigd aan de steel van de stofzuiger. Of je bouwt de stofzuiger om tot een kruimeldief door de steel er tussenuit te halen en de motor aan de zuigmond te bevestigen. Dit is erg handig, omdat je op deze manier zonder veel moeite hoger gelegen plekken in je huis kunt stofzuigen. Denk aan kasten, banken, maar ook aan de tafel en het bed. Bovendien kun je met een kruimeldief veel sneller eventjes wat zuigwerk doen, wanneer er plaatselijk vuil op de vloer ligt. Een traditionele stofzuiger pak je er in zulke gevallen niet zo heel snel bij.

Zitten er dan geen nadelen aan een steelstofzuiger, horen we je nu denken. Ja, dat toch wel. Zo heeft de accu natuurlijk geen onbeperkte gebruiksduur en kun je dus niet uren achter een stuk stofzuigen. Let er bij het kopen van een steelstofzuiger dus op dat je voor een model kiest met een goede accu.

Nu je weet wat de grootste voordelen zijn van een steelstofzuiger, weet je dus waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe stofzuiger. We wensen je hier veel succes mee!