Besparen voor volgend jaar

Besparen voor volgend jaar

Het einde van het jaar nadert. Het jaar is weer voorbijgevlogen. Het einde van het jaar gaat ook samen met vaak nog wat flinke rekeningen en uitgaven. Hoe kun je hier nu een beetje op besparen als je hier op tijd mee begint? Een paar concrete tips:

Neem huidige abonnementen onder de loep

Maak een lijstje met je huidige vaste abonnementen. Die heb je zo gevonden, check hiervoor de afschrijvingen op je rekening die maandelijks terugkomen. Grote kans dat je daar dingen terugvindt zoals: Netflix, Videoland, mobiele telefoonabonnement, internetabonnement. Gebruik je ze allemaal nog? Of gebruik je ze nog, maar heb je er ook al een tijdje niet meer naar omgekeken of ze nog steeds de beste optie zijn voor bij jou thuis? Zo kan het best eens zo zijn dat je al een tijdje dezelfde internetaanbieder hebt thuis. De afgelopen jaren zijn de prijzen ieder jaar een beetje verhoogd, soms misschien zelfs zonder dat je het door hebt gehad. Wat betaal je nu per maand voor internet, tv en bellen? En heb je alle diensten nog wel nodig? Of heb je sommige diensten zeker nog nodig maar heb je andere wensen, zoals een hogere internetsnelheid? Internet vergelijken is in dit geval een verstandige keuze. Kijk wat er beschikbaar is op jouw adres, bekijk de huidige aanbiedingen en stap eventueel over als dat nodig is en flink wat euro’s bespaart. Alle providers willen jou graag hebben als nieuwe klant en hebben daar een mooie welkomst korting voor over. Deze kan jou tientallen euro’s besparen in een paar maanden.

Cyber shoppen eind november

Besparen op cadeaus voor kerst en sinterklaas kan heel goed eind november. De Black Friday deals, Singles Day en Cyber Monday acties vliegen je dan namelijk achter elkaar om de oren. Het begint altijd al op 11 november met Singles Day. En aan het einde van de maand zijn de 2 andere kortingsdagen. En dat betekent: heel veel korting, bij heel veel winkels, merken en webshops. Maak van tevoren een lijstje met wat je allemaal wilt kopen aan cadeaus en bespaar hier flink. In alle categorieën is besparen mogelijk: elektronica, kleding, schoenen, speelgoed, boeken, parfum en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Check je verzekeringen

Verzekeringen zijn ook van die vaste lasten die continu maar doorlopen. Ook hierop is te besparen. Hoe zit het met de dekkingen? Heb je een doorlopende reisverzekering, maar ga je momenteel een stuk minder vaak op reis? Dan kan een aanpassing geld besparen. Maar dat is natuurlijk niet de enige verzekering die je kunt checken, denk ook aan de opstalverzekering, zorgverzekering, autoverzekering. Alle verzekeraars hebben jou graag als klant, dus een overstap kan soms net even een wat scherpere premie opleveren dan bij jouw vorige verzekeraar en levert jou weer een besparing op. Elk tientje is er één.