Adviezen om het tattoo verwijderingsproces te versnellen

Adviezen om het tattoo verwijderingsproces te versnellen

Het is niet ongewoon dat mensen spijt hebben van de tatoeages die ze laten zetten. Mensen nemen vaak tatoeages in een opwelling van het moment of wanneer ze erg jong zijn. Na een paar jaar hebben de tatoeages voor sommige mensen niet langer een emotionele betekenis. U kunt ook het gevoel hebben dat de tatoeage een negatieve invloed zal hebben op uw beroepsleven. Wanneer u kiest voor laser tatoeage verwijdering, zijn er een paar dingen die u kunt doen om het proces van herstel te helpen. Hier zijn een paar tips die je herstel na het verwijderen van je tatoeage vlot zullen laten verlopen.

Maak goed schoon.

Als je het behandelde gebied goed schoonmaakt, voorkom je dat er een infectie optreedt. Elke infectie die optreedt zal het proces van herstel aanzienlijk vertragen. Zorg ervoor dat u het gebied met koel water reinigt en dep het dagelijks droog. Omdat de huid wat gevoelig zal zijn, wil je er niet over wrijven, anders zou je het kunnen irriteren. Het is goed om ook een antibiotische zalf aan te brengen en het de eerste drie dagen na de behandeling af te dekken met een verband. Dit zal verdere bescherming bieden tegen mogelijke infectie.

Gebruik een koel kompres.

Een van de meest voorkomende bijwerkingen na het verwijderen van een laser tatoeage is roodheid en zwelling. Andere bijwerkingen die u kunt ervaren zijn blaarvorming, korstjes, jeuk, en soms, een kleine hoeveelheid bloeden. Als u last heeft van ontstekingen, zult u in de verleiding komen om aan het getroffen gebied te pulken. In plaats van het gebied aan te raken of te betasten, kunt u een koel kompres gebruiken om de ontsteking wat te verminderen. Deze methode kan vooral nuttig zijn op de eerste dag na de behandeling.

U kunt gerust een ijspack, een bevroren groentebuidel uit de diepvries of een koele vochtige doek gebruiken. Als u klaar bent met het afkoelen van het gebied, denk er dan altijd aan om het daarna goed schoon te maken en af te drogen. Deze eerste symptomen van tatoeage verwijdering duren meestal maar een paar dagen. De blaasjes kunnen leiden tot een schilfering van de huid, die tot twee weken kan aanhouden.

Tip: Tattoo laten verwijderen? Dé specialist zit in Rotterdam!

Breng wondermiddelen aan.

Als je de drie dagen voorbij bent, kun je een aantal geneesmiddelen gebruiken die je herstel kunnen versnellen. Hydrocortisoncrème of vitamine E-olie kan de drang om aan het behandelde gebied te krabben verminderen. U moet krabben zo veel mogelijk vermijden, omdat dit de kans op littekenvorming vergroot. Bovendien is het goed om na de laatste sessie zonnebrandcrème op het behandelde gebied te dragen om uw tere huid tegen de zon te helpen beschermen. Zonnebrand kan het genezingsproces vertragen en mogelijk tot littekenvorming leiden.

Het is nuttig om te vermijden dat u lange tijd buiten in de zon zit terwijl het behandelde gebied herstelt. Als je normaal gesproken doordeweeks gaat zonnen, moet je daar tijdens het hele tatoeage verwijderingsproces mee wachten. De chemicaliën in de bruiningslotion of spray kunnen verschillende bijwerkingen hebben op het behandelde gebied. Tot die bijwerkingen behoren blaarvorming en hyperpigmentatie.

Vermijd water.

Terwijl u nog steeds in staat zult zijn om een douche te nemen na uw behandelingssessie, zult u de hoge druk willen vermijden die het behandelde gebied raakt. U moet het getroffen gebied ook niet onderdompelen als er blaren of korstjes op zitten. Hierdoor loopt de huid het risico geïnfecteerd te raken en wordt het herstel vertraagd. Bovendien, als de tatoeage die je hebt verwijderd in de buurt was van een gebied dat je normaal scheert, zul je een tijdje met stoppels te maken hebben. Als je het getroffen gebied scheert, kan dit leiden tot sneetjes in de huid of irritatie, waardoor de kans op een infectie toeneemt.

Gezonde leefgewoonten aanhouden

Een gezonde levensstijl is goed voor je gezondheid in het algemeen, maar het is ook heel goed voor het herstel van je tatoeage. Het eten van voedzaam voedsel en regelmatig sporten kan helpen om je immuunsysteem te stimuleren, wat een rol speelt bij het genezen van het lichaam. Denk eraan niet te sporten totdat je de eerste twee dagen voorbij bent. Probeer meer citrusvruchten en gember te eten, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben die kunnen helpen om de ontsteking in het behandelde gebied te verminderen. Naast eten en bewegen, moet u ook proberen uw stress zoveel mogelijk te beperken. Stress kan uw immuunsysteem onderdrukken en het vermogen van uw lichaam om te genezen vertragen.

Hoewel u stresssituaties misschien niet helemaal kunt vermijden, moet u uw best doen om altijd kalm te blijven. Doe gerust wat ontspanningstechnieken, laat u masseren of maak een lange wandeling om uw stressniveaus onder controle te houden. Bovendien, als je een roker bent, moet je overwegen om te stoppen tijdens je herstel van je tatoeage verwijdering. Wanneer je rookt, vernauwen de bloedvaten in je lichaam. Een sterke circulatie door het lichaam is belangrijk voor het verwijderen van de pigmenten uit je tatoeage. Als je niet volledig kunt stoppen, probeer dan je sigarettenconsumptie aanzienlijk te verminderen om het maximale effect van je behandeling te krijgen.