5 redenen om thuis over te stappen op LED-verlichting

5 redenen om thuis over te stappen op LED-verlichting

Kiezen voor LED-verlichting is goed voor het milieu, je bespaart er veel geld mee en bovendien heb je er geen omkijken naar. Het aanbrengen van LED-verlichting thuis is prima zelf te doen, waardoor je snel plezier kunt hebben van je nieuwe verlichting. Ben je van plan om in je tuin verlichting aan te brengen? Ook hiervoor kun je prima LED-verlichting gebruiken. Dat wordt straks heerlijk genieten van de voordelen van LED-verlichting!

LED-verlichting is de toekomst

We leven in een tijd waarbij we nadenken over de toekomst. Waarbij we het belangrijk vinden dat we de aarde zo goed mogelijk doorgeven aan de volgende generatie. Een tijd waarin we bewuster dan ooit omgaan met de energie die we verbruiken. LED-verlichting past prima in de tijd die voor ons ligt; het is energiezuinig, daarnaast valt een LED-lamp niet onder chemisch afval, zoals dit bijvoorbeeld bij een spaarlamp wel het geval is. Kies voor de toekomst, kies voor de LED-lamp.

Beter voor het milieu

LED-verlichting verbruikt aanzienlijk minder energie dan bijvoorbeeld een gloeilamp. Bij een gloeilamp gaat het overgrote deel van de energie verloren aan het opwarmen van de lamp zelf, bij een LED-lamp wordt alle energie juist gebruikt voor de verlichting. Hierdoor hoeft er een stuk minder energie verbruikt te worden, voor hetzelfde resultaat. Hier komt bij dat een LED-lamp niet valt onder het chemisch afval, wat dus ook nog eens goed is voor het milieu.

Beter voor de portemonnee

Minder energie verbruiken betekent automatisch dat je minder geld kwijt bent aan energie. Daarnaast gaat een LED-lamp veel langer mee dan bijvoorbeeld een gloeilamp of een spaarlamp. Hierdoor hoef je de lampen ook veel minder vaak te vervangen, wat natuurlijk ook aanzienlijk scheelt in de kosten.  

Minder onderhoud

Een LED-lamp gaat ongeveer twee keer zo lang mee dan een spaarlamp. Ten opzichte van een gloeilamp tot wel twintig keer! Dat betekent dat je veel minder onderhoud hebt aan je verlichting. Het aantal keren dat je een lampje moet vervangen wordt dus enorm verlaagd met LED-verlichting.

In alle kleuren verkrijgbaar

Hou je van flink wat licht in keuken? Om bijvoorbeeld goed zicht te hebben op wat je aan het klaarmaken bent? Hiervoor zijn online prima LED lichten te vinden die hiervoor geschikt zijn. Hou je juist meer van warme verlichting, waarmee je een gezellige sfeer kunt creëren? Dat komt goed uit, want ook warme kleuren vind je in het assortiment. Jouw ideale kleur LED-verlichting ga jij gegarandeerd vinden!